suradnja dvaju županija

Prijateljski posjet Verice Rupčić, njenih prijatelja i suradnika općini i župi Maruševec

Nakon obilaska i razgledanja općine i povijesnih znamenitosti, služena je sveta misa u župnoj crkvi svetoga Jurja.

10:42h
0
Foto: Verica Rupčić
Foto: Verica Rupčić

Na poziv župnika Krunoslava Milovca, koji je nakon župe u Novom Virju preuzeo župu Maruševac u Varaždinskoj županiji, organiziran je prijateljski posjet kojim je uspostavljena suradnja između ovih dviju općina.

U delegaciji su bili potpredsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić, načelnik Općine Novo Virje Branko Mesarov, prijašnji načelnik Stanislav Tišljar, predstavnici Hrvatskih šuma te crkveni i svjetovni vijećnici iz Novoga Virja.

Nakon obilaska i razgledanja općine i povijesnih znamenitosti, služena je sveta misa u župnoj crkvi svetoga Jurja. U nastavku dana održan je ručak zahvalnosti, kojemu su prisustvovali i mnogobrojni suradnici i dobročinitelji župe s područja općine Maruševec. Velečasni je poimence svima zahvalio te naglasio kako je ovaj susret početak prijateljstva, ali i suradnje između općina.

Na ručku su bili saborski zastupnik Anđelko Stričak, predsjednik varaždinske Županijske skupštine Alen Runac, načelnik Općine Maruševec Damir Šprem, zamjenik Mario Klapša te svećenici iz okolnih župa i izaslanik biskupa, predstojnik Ureda za liturgijski pastoral i sakralnu arhitekturu prečasni dr. sc. Mario Kopjar.

Foto: Verica Rupčić
Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW