kultura, umjetnost, logorovanje

Prijavite se na četvrti KUL Hlebine kamp, garantirana je dobra zabava

Prijaviti se možete do 14. lipnja na e-mail: hkusenic@muzej-koprivnica.hr ili na broj 099 306 87 13.

13:05h
0

U 2016. godini započela je uspješna provedba trodnevnog kampa u Hlebinama pod nazivom KUL Hlebine (Kultura, Umjetnost, Logorovanje), u izdvojenom objektu Muzeja grada Koprivnice – u Galeriji naivne umjetnosti.

Galerija je smještena na samom izvorištu naivne umjetnosti koja je tijekom vremena prepoznata kao vrijednost i fenomen diljem Hrvatske i svijeta. Po dolasku, djeca se u Galeriji upoznaju s pojmom naivne umjetnosti, Hlebinske škole i nekim od najpoznatijih imena naivne umjetnosti.

U četvrtom izdanju kamp ponovno povezuje naivnu umjetnost, ekologiju, prirodu, hranu i život sela koje je iznjedrilo naivnu umjetnost. Stoga je naglasak kampa na učenju tehnike slikanja na staklu u suradnji sa živućim autorima, karakterističnog za naivnu umjetnost. Radionice slikanja na staklu vode naivni slikari koji danas djeluju, a između radionica slikanja planirani su posjeti obližnjim galerijama, učenje tradicijskih igara, običaja, narodnih predaja, priča i bajki te upoznavanje s načinom prehrane i života – tj. svega onoga što je doprinijelo nastanku, formiranju i razvitku onoga što danas poznajemo kao naivnu umjetnost.

Boravkom u šatorima uče se pravilima preživljavanja i suživotu s prirodom koju istražuju i kroz prirodni labirint. Tijekom boravka u kampu djeci su osigurani svi potrebni radni materijali, smještaj i prehrana. Kotizacija za tri dana boravka iznosi 200 kn i plaća se po dolasku u Hlebine.

Ako imaš između osam i 12 godina, voliš se kreativno i umjetnički izražavati, avanturističkog si duha i želiš iskusiti čari kampiranja, upoznati život i tradiciju sela, naučiti slikati na staklu, ali i snalaziti se u prirodi, ovo je prava prilika za tebe!

Što? Kamp s naglaskom na kreativno izražavanje, slikanje na staklu, upoznavanje života sela, tradicionalnih igara, plesova, hrane i običaja, snalaženje u labirintu, posjet živućim naivnim umjetnicima, priče uz vatru i spavanje u šatoru!

U Galeriji naivne umjetnosti u Hlebinama kamp se održava od 21. – 23. lipnja

Suradnici su Odred izviđača Kamengrad, Udruga hlebinskih slikara i kipara naive, Općina Hlebine, Pekarnica Kalinić d.o.o., Udruga Stari zanati, Mijo Kovačić, Galerija Josip Generalić, Galerija Ivan Večenaj, KUD Prekodravski zvon.

Prijaviti se možete do 14. lipnja na e-mail: hkusenic@muzej-koprivnica.hr ili na broj 099 306 87 13.

čitam...
Loading...