Prijeti li Karamarko novinarima?

11:06h
0
HND logotip

Kako saznajemo u priopćenju za medije Hrvatskog novinarskog društva, u čijem potpisu je predsjednik društva Zdenko Duka, Tomislav Karamarko, ministar unutarnjih poslova, koristi se policijskim službenicima kako bi rješavao svoje osobne prepirke sa tjednikom Nacional. Priopćenje donosimo u cijelosti.

Hrvatsko novinarsko društvo želi upozoriti javnost na nevjerojatnu činjenicu da je jedan uniformirani policajac donio jučer u redakciju Nacionala reakciju ministra unutarnjih poslova RH Tomislava Karamarka na tekst „Istražite sve o Karamarku“, o pogodovanju Karamarkovoj bivšoj tvrtki Soboli, objavljenom 22. studenog u Nacionalu.

Dakle, Karamarkova privatna prepiska s tjednikom Nacional ne ide poštom ili kakvim drugim uobičajenim mirnodopskim putem, nego ministar misli kako višak sile nikad nije naodmet pa šalje ‘plavca’ u redakciju kako bi odgovornima u Nacionalu time sugerirao da će s njim imati posla budu li istraživali sve o Karamarku. Čudi što nije poslao specijalca.

 Ministar Karamarko voli tužiti novinare, baš dok je na visokoj ministarskoj poziciji. Ovakav simbolični igrokaz s policajcem dostojan je ministara policije totalitarnih zemalja. A sigurni smo da Hrvatska to nije.

Ostaje vidjeti što će na situaciju reći ministar, no izgleda da se ministri i vlade mijenjaju, a navike iz nekih prošlih sistema – ostaju.