Prikupio 63000 kuna

Prijetio kupcima da će ih ubiti ako mu ne uplate novac za nepostojeće mobitele

07:00h
0
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Lakovjerni kupci su mu uplaćivali novac, no jedino što su poštom dobili od njega bile su razne bezvrijedne stvari, a u nekim slučajevima čak niti to.

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici ispitalo je 30-godišnjaka koji je pod sumnjom da je prijevarom iznudio desetke tisuća kuna prodajući nepostojeće mobitele putem internetskog oglasnika.

Okrivljenik je od srpnja 2015. do srpnja 2016. na Internetu oglašavao prodaju različitih mobitela, a javilo mu 22-oje zainteresiranih kupaca iz cijele Hrvatske. Prevarant se dogovorio s njima da mu uplate novac pa da će im nakon toga poštom poslati mobitele.

Lakovjerni kupci su mu uplaćivali novac, no jedino što su poštom dobili od njega bile su razne bezvrijedne stvari, a u nekim slučajevima čak niti to. S onima koji mu nisu na taj način željeli uplatiti novac, a njih je bilo šest, obračunao se tako da im je zaprijetio da će ih ubiti ako to ne učine. Dvoje mu je iz straha za vlastiti život uplatilo ukupno 6000 tisuća kuna. Naravno, mobitele nisu dobili.

Svojim prijevarama i iznudama ukupno je prikupio čak 63.200 kuna. Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu usvojila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila istražni zatvor protiv okrivljenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u postupku i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

čitam...
Loading...