Prikupili više od pet tona otpada

22:14h
0
Akcija je bila vrlo uspješna // Foto: www.koprivnica.hr

Grad Koprivnica u suradnji s Hrvatskim šumama i udrugama civilnog društva ove subote, 18. travnja 2015. organizirao je petu po redu Zelenu čistku- globalnu akciju za ljepši okoliš.

Akciji su se odazvali mali i veliki volonteri te gradski vijećnici kao i zamjenik gradonačelnice Mišel Jakšić. Ukupno je sudjelovalo 104 volontera.

Zelenom čistkom očišćena je šuma Županovo, šuma Crna Gora u Mjesnom odboru Podolice te Šuma Oskoruš u Mjesnom odboru Reka (akcija je provedena u nedjelju, 19. travnja). Akcijom je prikupljeno preko 5 tona otpada.

Cilj Zelene čiste je osvještavanje građana o važnosti primarnog odvajanja otpada, okupljanje volontera i organizacija u zajedničkoj akciji čišćenja, čišćenje ilegalno odloženog otpada u cijeloj Hrvatskoj, podizanje svijesti o stvaranju i odlaganju otpada te važnosti očuvanja okoliša, prirode i planete Zemlje kao zajedničkog dobra, povezivanje predstavnika svih sektora u realizaciji zajedničkog cilja – čišće Hrvatske, utjecanje na promjenu vrste i/ili količine materijala koji se koriste za ambalažu u proizvodnji i uslugama.

Volonteri u Crnoj gori // Foto: www.koprivnica.hr

Izvor: www.koprivnica.hr 

čitam...