pravi prijatelji i u nevolji su tu

Prikupljaju se donacije za pomoć u rušenju kuće na staroj Šoderici i kupnju nove da Raca ne završi na ulici, Kristijan Štefanec: Poznajem ga već 20 godina, želimo mu pomoći

Svi oni koji žele pomoći mogu se javiti na broj telefona 099/269-67-90. Po nalogu građevinske inspekcije, kuća se mora srušiti do 1. rujna. 

12:30h
0
Foto: Matija Gudlin
Ivan Šetfanec sa svojim kućnim ljubimcem Reksom // Foto: Matija Gudlin

Kad se male ruke slože, sve se može!


Nekolicina prijatelja Ivana Štefanca zvanog Raca koji uskoro ostaje bez doma na ‘staroj’ Šoderici, odlučila je udružiti snage i pomoći mu u nevolji. Krenuli su sa skupljanjem donacija kako bi mogli platiti rušenje ‘bajtice’, a osim toga i pomoći u kupnji kuće da ne završi na ulici.

– Žalosno je to što nitko nikome ne smeta tamo gdje je Raca, i poslije rušenja ostaje sve prazno. Ne postoji nikakav plan osim rušenja. Racu poznam već 20 godina. Nadam se da ćemo prikupiti što više da bi mu mogli pomoći. Plan je pronaći neku kućicu u Botovu – kazao nam je Kristijan Štefanec.

I on sam ima vikendicu na tom području te se nalazi u zoni privremenog boravišta pa se nada da ju neće morati rušiti.

Podsjetimo, njegova kućica nije legalizirana i ne može naknadno biti jer se nalazi u eksploatacijskom polju i jedina je opcija Rušenje. To je njegov dom već više od 20 godina bez kojeg će, nažalost, ostati.

Foto: Matija Gudlin
Racina kuća mora se srušiti, nema drugog rješenja, a on onda ostaje na ulici // Foto: Matija Gudlin

– Nadograđivao sam pomalo kućicu, onako kako sam mogao. Nažalost, papira nemam, nije niti legalizirana. Inspekcija je bila i dobio sam rješenje da objekt moram srušiti. Ne znam što ću sad, drugog doma nemam. Meni je ovo sve – kazao nam je Ivan Štefanec kada smo ga posjetili.

Svi oni koji žele pomoći mogu se javiti na broj telefona 099/269-67-90. Po nalogu građevinske inspekcije, kuća se mora srušiti do 1. rujna.

čitam...