11.7 C
Koprivnica
Petak, 31. ožujka 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
the dark storyteller

Pripovjedač Kristijan Petrović održat će predavanje o povijesti zmajeva u sklopu Srednjovjekovnog božićnog sajma
P

Zanimljivo predavanje pod nazivom Povijest zmajeva, odnosno Historia Draconum održat će večeras u sklopu Srednjovjekovnog božićnog sajma, u Muzeju grada Koprivnice, s početkom u 19 sati

Ne propustite

Kristijan Petrović, poznat i kao The Dark Storyteller, iz svoje je mračne biblioteke pripremio još jednu priču koju će podijeliti s Koprivničankama i Koprivničancima.

Zanimljivo predavanje pod nazivom Povijest zmajeva, odnosno Historia Draconum održat će večeras u sklopu Srednjovjekovnog božićnog sajma, u Muzeju grada Koprivnice, s početkom u 19 sati.

– Radeći na zmajevima, prokopao sam relativno duboko u njihovu prošlost, susreo se sa mnogim kreaturama koje su, uglavnom vizualno poslužile za stvaranje njihovog imaginarija kakvog poznajemo danas. Od samih su svojih početaka to bila i ostala stvarno fascinantna bića. No, malo tko zna kako je jedno od njih sudjelovalo u stvaranju svijeta. Tehnički, ‘ono’ je bila ona i možete ju pronaći u drevnom tekstu, preciznije mitu o stvaranju svijeta isklesanom na pločama pronađenim, 1849. u Ashurbanipalovoj biblioteci, u gradu Ninevi, u Mosulu, današnjem Iraku – kaže autor predavanja Kristijan Petrović o jednom od najzanimljivijih i svakako najčešćih stvorenja folklora i mitologije.
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

TRENUTAK ZA SMIJEH

[VIC DANA] Došla dva siromaha u restoran

Nađu se dva siromaha ispred restorana i odluče ući i najesti se, pa što bude. Uđe prvi, najede se i...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti