Priprema se projekt nove gradske knjižnice

14:13h
0
ilustracija // foto: Mario Kos

Koprivnički knjižničari i gradska uprava rade na projektu nove gradske knjižnice. Iako će dio knjižne građe do kraja godine biti smješten u depadansu u kampusu, gdje se planira izgraditi i sveučilišna knjižnica, prostor na Zrinskom trgu još uvijek ostaje premalen za potrebe modernog knjižničarstva.  I dok je već sada definirano da će iduće godine pribaviti potrebnu dokumentaciju, kako bi za novac kandidirali kod strukturnih evropskih fondova, gdje će biti nova gradska knjižnica – još je potpuno neizvjesno. Gradonačelnik Zvonimir Mršić kaže da je to pitanje za širu raspravu:

„Nova knjižnica mora biti i jedan od simbola grada, dakle jedan multimedijalni interaktivni centar. To je nešto što se ne gradi danas za sutra  nego nešto što se gradi za jako dugo buduće razdoblje u kojem će naš život biti potpuno promijenjen.“

Nova gradska knjižnica morat će zadovoljiti potrebe modernih Koprivničanaca u sljedećih 30 godina, rekao je Mršić te odbio komentirati špekulacije po kojima je idealna pozicija za ovakvu ustanovu mjesto na kojemu je srušena stara škola blizu crkve svetog Nikole.

tekst: Radio Drava