Priznanja najboljim sudionicima natječaja Volim Hrvatsku

13:28h
0
Sudionici natječaja Volim Hrvatsku

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren danas je primio najuspješnije vrtićarce i osnovnoškolce, njihove ravnatelje i mentore koji su sudjelovali u natječaju Volim Hrvatsku, u organizaciji Hrvatske turističke zajednice, te županijske Turističke zajednice, i to na temu Ljepote moga zavičaja.

Najuspješnijim sudionicima uručena su priznanja i pokloni, a školama i vrtićima, uz priznanja sa zlatnim, srebrnim i brončanim znakom, pripale su i novčane nagrade, i to prvonagrađenima pet tisuća kuna, drugonagrađenima tri tisuće kuna, a trećenagrađenima dvije tisuće kuna.

U kategoriji likovnih radova djece vrtića pristiglo je 35 likovnih radova djece iz 18 vrtića.

Prvo mjesto osvojio je DV Vrapčić, Drnje, podružnica Zvončić Gola, djeca Anamarija Mehkek i  Klara Široki te odgojiteljica Antonija Novak, 2. mjesto pripalo je DV Smiješak, Koprivnica za grupni likovni rad Tare Tetec, Lane Perić i Marka Kovača, a odgojiteljica je Ankica Jurišić. Treće je pak mjesto osvojio DV Zraka sunca, Križevci, i to grupni likovni rad djece Lane Skalički, Dine Županić i Antuna Cvetka, a odgajateljica je Danijela Bermanec.

Specijalna su priznanja uručena DV Vrapčić, Drnje, podružnica DV Iskrica, Đelekovec za likovni rad Ivane Kadija, DV Tratinčica, Koprivnica, objekt Vjeverica, za likovni rad Vide Grošić te DV Zrno, Virje, za grupni likovni rad djece, i to Mateja Kapitanića, Gabrijel Cepetića i Marka Patriarka. U kategoriji likovnih radova učenika osnovnih škola pristigao je 71 likovni rad iz 11 osnovnih škola, a 1.mjesto pripalo je OŠ Braća Radić Koprivnica, za rad učenice Magdalene Štefanek. Drugo mjesto osvojila je OŠ Molve, za rad učenice Marije Magdalene Kapitanić, a treće OŠ Antun Nemčić Gostovinski za rad učenice Sare Salajpal. Specijalna priznanja dodijeljenja su Almi Homar iz OŠ Braća Radić Koprivnica, Tomislavu Benotiću iz OŠ Antun Nemčić Gostovinski Koprivnica, te Robertu Laleku, COOR Podravsko sunce Koprivnica. U kategoriji literarnih radova učenika osnovnih škola pristiglo je 13 literarnih radova učenika iz 8 osnovnih škola, a prvo mjesto osvojila je OŠ Molve za literarni rad učenice Katarine Jelinek iz 7.a, drugo mjesto pripalo je OŠ Antun Nemčić Gostovinski za literarni rad Lovre Ujlakija iz 3.c, a treće mjesto osvojila je OŠ Đuro Ester Koprivnica, za literarni rad učenika Antonija Međurečana iz 7.c. Specijalna priznanja dodijeljena su Neri Vrtiprah, učenici 3.c razreda OŠ Antun Nemčić Gostovinski iz Koprivnice, Nikolini Kos, učenici 6.b razreda OŠ Sidonije Rubido Erdödy iz Gornje Rijeke, te Luki Pošti, učeniku 4.a razreda OŠ Braća Radić iz Koprivnice.

čitam...