Priznanje

General Ante Gotovina bit će proglašen počasnim građaninom Grada Koprivnice

07:21h
0
Nakon Mladena Markača, i Ante Gotovina postat će počasni građanin Grada Koprivnice // Foto: hkv.hr
Nakon Mladena Markača, i Ante Gotovina postat će počasni građanin Grada Koprivnice // Foto: hkv.hr

S obzirom na to kako dišu u HDZ-u i SDP-u, izbor Gotovine vjerojatno je samo formalnost. Ako Gotovina bude izabran za počasnog građanina Grada Koprivnice, priznanje će mu biti dodijeljeno za Dan Grada Koprivnice 4. studenog.

General pukovnik u mirovini Ante Gotovina bit će proglašen počasnim građaninom Grada Koprivnice.

Njegov izbor predložila je nedavno Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) na čelu s predsjednikom Mladenom Pavkovićem.

“To je čovjek koji je uz generala Mladena Markača, ali i drugih, svim hrvatskim braniteljima obranio čast sudjelovanja u oslobodilačkom i pobjedonosnom Domovinskome ratu. Ovo iznimno priznanje dosad su primili dr. Alois Mock (1995.), prof. dr. Žarko Dolinar (2000.) te na prijedlog ove Udruge prof. Zlata Bartl (2006.) i general pukovnik u mirovini Mladen Markač (2013.)”, pojasnio je prijedlog Pavković.

Njegova inicijativa je pala na plodno tlo jer je Odbor za dodjelu javnih priznanja Grada Koprivnice taj prijedlog stavila na dnevni red sjednice koprivničkog Gradskog vijeća, koja će se održati u ponedjeljak. Nakon što se raspravi o tom prijedlogu, o Gotovini će se, a to je praksa, tajno glasovati.

S obzirom na to kako dišu u HDZ-u i SDP-u, a razgovarali smo s nekoliko vijećnika, izbor Gotovine vjerojatno je samo formalnost.

Ako Gotovina bude izabran za počasnog građanina Grada Koprivnice na Gradskom vijeću, priznanje će mu biti dodijeljeno za Dan Grada Koprivnice 4. studenog.