malac genijalac

PRIZNANJE Lovro Zvonarek uvršten na listu 60 najvećih svjetskih talenata, jedini je Hrvat na tom popisu

Riječ je o svjetski priznatom odabiru pod nazivom Next Generation, koju provodi britanski Guardian u suradnji s novinarima diljem svijeta

19:33h
0
Slaven Belupo - Osijek
Foto: Ivan Balija

Novo veliko priznanje danas je stiglo za Lovru Zvonareku, bivšeg slavenaša, a sada igrača velikog münchenskog Bayerna, gdje brani boje druge momčadi. Naime, 17-godišnjak se našao na Guardianovoj listi najvećih svjetskih talenata. Riječ je, inače, o svjetski priznatom odabiru pod nazivom Next Generation, koju britanski Guardian u suradnji s novinarima diljem svijeta provodi od 2014. godine.

Odabir uključuje igrače rođene 2005. godine, a na popisu se našlo njih 60. Zvonarek je jedini Hrvat, a predstavio ga je Aleksandar Holiga, urednik Telesporta, podsjetivši da je riječ o najmlađem strijelcu ikad u HNL-u, baš kao i o drugom najmlađem debitantu. Također, dodao je da je stavio kapetansku traku oko ruke s nedovršenih 17 godina, po čemu je prema nekim napisima najmlađi kapetan ikad u profesionalnom nogometu.

Podsjetio je na Zekićeve riječi koji je rekao da Zvonarek ima duboko razumijevanje za mnoge stvari i da je treniranje njega Zekićev vrhunac u Koprivnici.

Upravo zbog tog razumijevanja igre i odličnog kretanja bez lopte Bayern ga je zakapario još prije gotovo godinu dana, ali i ostavio do ljeta u Koprivnici. Odmah po završetku prošle sezone preselio je u München, gdje danas igra za drugu momčad. Ove sezone odigrao je devet utakmica u Regionalnoj ligi te zabio gol i upisao asistenciju. Odigrao je i dvije utakmice u UEFA-inoj ligi mladih i to protiv mladića Intera i Barcelone. Koprivnički prvoligaš za njega je uprihodio oko 1,5 milijuna eura, a toliko Zvonarek i danas vrijedi.

Inače, Zvonarek je prvi Hrvat ikad na ovom popisu, a da ne dolazi iz Dinama ili Hajduka, a prethodno su na toj listi završavali Marko Brkljača, Joško Gvardiol, Nikola Vlašić i tako dalje. Ovaj popis smatra se vrlo ozbiljnim u svijetu nogometa i gotovo svi koji su se našli na njemu ostavili su i trag u svijetu nogometa. Vjerujemo da će isto napraviti i 17-godišnji Zvonarek, a tko se sve s njim ove godine pojavio na listi 60 najboljih možete pogledati OVDJE.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW