u slast

Prkačijada u Virju i ove godine donosi slatku zabavu uz bogati program i novotariju pod imenom Prkači v plasnicu

Novost na Prkačijadi je događanje nazvano Prkači v plasnicu, a održat će se u subotu 11. svibnja nakon službenog dijela Virovske prkačijade. 

19:00h
0
Virovska Prkačijada
Foto: Ivan Brkić

Već tradicionalno ovoga petka počinje poznata Prkačijada u Virju. Sve počinje spravljanjem Prkača, odnosno kolača u Dječjem vrtiću Zrno gdje će se održati zanimljivo natjecanje i prezentacija gotovih kolača.

Nakon toga slijedi natjecanje učenika osnovnih škola središnje Podravine. Događanja u šatoru na Trgu Stjepana Radića sigurno će plijeniti pozornost jer predstavit će se strukovna zanimanja pod nazivom Cookingshow – male tajne velikih majstora kuhinje.

Najbolji podravski prkač izabire se u subotu, a sve započinje Otvorenjem Virovske Prkačijade nakon čega slijedi samo natjecanje. Predavanja, stručne radionice i degustacije privući će velik broj posjetitelja.

Novost na Prkačijadi je događanje nazvano Prkači v plasnicu, a održat će se u subotu 11. svibnja nakon službenog dijela Virovske prkačijade.  Predlaže se da se organiziraju po dvije ili tri susjede, kume, prijateljice ili slično i da do tada ispeku barem 100 zvjezdica.

Zvjezdice treba donijeti u subotu 11. svibnja u 12 sati u virovski park gdje će ih čekati postavljeni stolovi i marmelada za  punjenje. Svaki tim će svoje zvjezdice napuniti marmeladom, a zatim će se sve zvjezdice složiti u veliku plasnicu, posipati šećerom, poslikati se,  podijeliti i pojesti!

– Pozivamo sve zainteresirane žene s područja Općine Virje i šire da se uključe u Virovsku prkačijadu. Virovska prkačijada je prvi europski festival malih tradicijskih kolača, koji je i nastao kako bi prezentirali naše vrijedne žene, pa je ovo prilika da se  uključe  sve vrijedne žene podravske – stoji na stranicama Općine Virje.

Više o programu pogledajte ovdje.

Virovci kao i uvijek garantiraju slatku zabavu, a baš svi su dobrodošli. Pogledajte i kompletan program i svakako dođite. Virovska prkačijada – brošura