Problem u Križevcima // Hrvatske ceste: Obnova Koprivničke ulice bit će završena do kraja kolovoza

07:34h
0
Koprivnička ulica u Križevcima zadaje velike glavobolje stanarima i putnicima // Foto: Koprivnica.net
Koprivnička ulica kada su krenuli radovi 2015.godine bila je predmet svađa i rasprava

Josip Škorić iz Hrvatskih cesta ispričao se stanovnicima, putnicima kao i Gradu zbog nastalih problema. Istaknuo je kako je krivac izvođač radova koji je izabran na javnom natječaju, a kojim je rok za završetak radova bio definiran za mjesec svibanj.

Gradonačelnik Križevaca Branko Hrg (HSS), zbog učestalih pitanja i pritiska javnosti vezanih uz dovršetak obnove Koprivničke ulice u Križevcima, održao je jučer konferenciju za novinare, na kojoj su u ime investitora, Hrvatskih cesta, bili direktor sektora za održavanje Josip Škorić i Stjepan Marković iz Poslovne jedinice Varaždin te stanari ulice.


Gradonačelnik Križevaca Branko Hrg (desno) u Koprivničkoj ulici u Križevcima // Foto: Krizevci.hrObnova Koprivničke ulice počela je u studenom prošle godine, no kako su nezadovoljni tempom kao i nekim radnjama koje se izvode u sklopu ovog projekta, stanovnici ulice potpisali su peticiju te najavili daljnje aktivnosti, a nezadovoljstvo cijelom situacijom više je puta iskazivao i gradonačelnik Branko Hrg.
Gradonačelnik je i ovom prilikom rekao kako su zbog nezadovoljstva građana obnovom Koprivničke koja se odužila i stvorila velike probleme u prometu, ali i životu stanovnika, pozvani predstavnici Hrvatskih cesta, dodavši kako je i prošle godine nastao sličan problem kada je obnova urušenog mosta kod Cubinca također trajala mjesecima.

U ime investitora, na pitanja građana o trenutačnoj situaciji, kao i završetku radova na izuzetno prometnoj državnoj cesti DC41, odgovarao je Škorić koji se prije svega ispričao stanovnicima, putnicima kao i Gradu zbog nastalih problema. Istaknuo je kako je krivac izvođač radova koji je izabran na javnom natječaju, a kojim je rok za završetak radova bio definiran za mjesec svibanj. Na pitanje mještana kada će radovi biti gotovi, Škorić je rekao kako će to biti do kraja ovog mjeseca te da još moli za malo strpljenja sve prisutne, shvaćajući kakve su neugodnosti imali zbog probijanja rokova, prašine i ostalih onečišćenja.

Upravo nedostatak senzibiliteta prema stanovnicima, ono je što je njih same najviše pogodilo, pogotovo činjenica da mjesecima trpe izuzetno velike količine prašine po i unutar svojih kuća, dvorišta i automobila, a što je istaknuo i predstavnik stanara Robert Kovačić.

Gradonačelnik je rekao kako razumije da Zakon o javnoj nabavi nije najbolji te da se često dobiju izvođači radova koji se pokažu kao neodgovarajući, dodajući da će se morati izdržati još tih nekoliko dana do završetka, kako tvrde iz Hrvatskih cesta.

Na pitanje novinara o tome kada će raskrižje Koprivničke i Gundulićeve dobiti semafor, direktor Škorić rekao je kako se priprema dokumentacija, a budući da je riječ o važnom projektu za grad Križevce koji ne iziskuje značajnija sredstva, Hrvatske će ceste učiniti sve da se raskrižje riješi.

Postavljeno je i pitanje vezano uz izgradnju nadvožnjaka preko pruge, na što Škorić nije imao odgovor, rekavši tek da je riječ o projektu koji su započele Hrvatske autoceste, nastavile Hrvatske ceste u suradnji s resornim Ministarstvom te da će gradonačelnik biti pravovremeno obaviješten.

čitam...