Šefica Komunalca Maja Hleb

‘Prodaja plinskog biznisa nije primarni cilj, ali nije isključena’

14:30h
0
Plin // Foto: Ilustracija
Plin // Foto: Ilustracija

U redu za kupnju većinskog udjela u Koprivnica plinu te novoj, još neosnovanoj tvrtki, čekaju lideri na plinskom tržištu poput domaćeg PPD-a, INA-e i HEP-a te švicarskog MET-a, austrijskog EVN-a i njemačkog RWE-a.

Prodaja plinskog biznisa ipak nije primarni cilj, tvrdi Maja Hleb, predsjednica uprave koprivničkog Komunalca. Ipak, ova opcija nije isključena. Konačna odluka o tome na koji će se način restrukturirati ovaj unosan posao, ovisit će o tome što će reći konzultanti specijalizirani za energetiku koje Komunalac uskoro planira angažirati.

Maja Hleb // Foto: Matija Gudlin
Maja Hleb // Foto: Matija Gudlin

– Važno nam je pronaći partnera za ulaganje u infrastrukturu, smanjenje cijene plina i ostale benefite. Prodaja nije primarna, no i ta mogućnost postoji. Ovisi što će nam savjetovati konzultanti – rekla je M. Hleb.

Mali Podravski u petak je objavio kako se špekulira s mogućim prihodom od oko 40 milijuna kuna koji bi se slio u gradski proračun od prodaje većinskog udjela u Koprivnica plinu te novoj, još neosnovanoj tvrtki. Naime, kako piše Mali Podravski, u gradskom proračunu se takav prihod već planira u idućoj godini. Prije toga, iz Komunalca bi se kroz osnivanje nove tvrtke trebao izdvojiti sektor opskrbe plinom, a nakon toga bi se pokrenuo postupak za prodaju većinskog udjela u te dvije tvrtke.

Za kupnju koprivničkog plinskog biznisa navodno su zainteresirani lideri na plinskom tržištu poput domaćeg PPD-a, INA-e i HEP-a te švicarskog MET-a, austrijskog EVN-a i njemačkog RWE-a. To je neslužbeno potvrdila i M. Hleb.

– Za sada nemamo nikakav pisani dokaz o tome da netko namjerava kupiti plinski biznis, no točno je kako su predstavnici navedenih tvrtki usmeno, kroz nekoliko razgovora, pokazali interes za ulaganje u naš plinski biznis – istaknula je ona.

O iznosima prihoda od eventualne prodaje o kojima se nagađalo posljednjih dana, za sada nije htjela govoriti, a tako će biti sve dok konzultanti ne podastru svoje mišljenje o najprihvatljivijem načinu restrukturiranja ovog biznisa.

čitam...