Prodajom mimoza prikupljeno 8000 kuna

16:34h
0
Ilustracija

Akciju Dan mimoza posvećenu sprječavanju raka vrata maternice u subotu je organizirala Liga protiv raka Koprivničko-križevačke županije u sva tri grada, Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu.

Akcijom se želi upozoriti na ovu vrstu raka, od kojeg se žene mogu dobro zaštiti, dok se mlade djevojke mogu educirati o potrebi zaštite prije stupanja u spolne odnose te pravovremene zaštite od HPV-a. Cvijet mimoze je simbol kojim se želi privući pažnja žena i usmjeriti ih na potrebu redovitog ginekološkog pregleda svake dvije godine s papa testom, rekla nam je predsjednica Lige protiv raka Koprivničko-križevačke županije dr. Marija Sačer.

Tijekom trosatne subotnje akcije članice Županijske Lige protiv raka prikupile su oko 8000 kuna, prodajom cvjetova mimoza, a sugrađankama su dijelile savjete i edukacijske materijale o prevenciji raka maternice. Prikupljeni novac usmjerit će se za edukaciju koja se provodi u županijskim osnovnim školama, a putem koje se roditelji i učenici sedmih razreda educiraju od potrebi cijepljenja protiv HPV-a, odgovornom spolnom odnosu i zaštiti, dodala je doktorica Sačer.

Tekst: Radio Koprivnica

čitam...