liga prvakinja

Prodrmane podravkašice s privremenim trenerom na teškom gostovanju, Pranjić: Brest je oslabljen, ali je i dalje top ekipa, a mi moramo zaboraviti na Lokomotivu i krenuti nekim drugim putem

Brest je lani bio sudionik Final foura Lige prvakinja i tada su bile na svakoj poziciji pokrivene s dvije top klase. U međuvremenu su promijenili trenera, a otišla je i Ana Gros, koja je bila najbolja igračica francuske lige i prvi strijelac Lige prvakinja

12:49h
0
Pranjić je po drugi put u kratkom vremenu preuzeo funckiju glavnog trenera // Foto: RK Podravka Vegeta / Ivan Brkić

Nakon pomalo idiličnog ulaska u sezonu i vrlo dobrih igara u Ligi prvakinja, uslijedilo je turobno razdoblje u koprivničkom rukometnom ponosu. Prvenstveni poraz od Lokomotive rasplamsao je vatru, Hrupecu su pokazana izlazna vrata, a novo trenersko rješenje još nije pronađeno. U igru je po drugi put u kratkom roku privremeno bačen Antonio Pranjić, a pred njim je u subotu super teški zadatak.

Naime, rukometašice Podravke Vegete u četvrtom kolu lige prvakinja čeka daleki put na krajnji zapad Francuske. Tamo je dom Bresta, kluba koji posljednjih godina igra sve važniju ulogu u elitnom rangu europskog rukometa, a lani je bio i na Final fouru. Zanimljivo, Podravka i Brest i prošle su godine bili u istoj grupi, a obje utakmice igrale su se u Koprivnici. Unatoč tome, Brest je u obje slavio, a kao favorit istrčat će i u subotu.

Priznaje to i privremeni trener Pranjić, međutim, naglasio je da ne putuju s bijelom zastavom.

Brest promijenio trenera i ostao bez najbolje igračice

Brest je stvarno moćan, na svim pozicijama imaju odlične igračice, a predvode ih Niakate i vratarka Toft. Njih dvije kad imaju svoj dan mogu pobijediti svakog. Ali gledamo na sebe, moramo biti čvrsti u obrani, dobro smo ih analizirali i nadamo se dobroj predstavi i pozitivnom rezultatu – rekao je na prvu Pranjić.

Ipak, Brest nije isti kao lani. Nešto je slabiji, iako je kvaliteta i dalje vrhunska. U prva tri kola upisao je dva tijesna poraza na gostovanjima u Rostovu i Dortmundu, dok je slavio na domaćem parketu protiv Esbjerga. Dakle, trenutno je na omjeru kakvom je i Podravka.

Ana Turk, Antonio Pranjić i Korina Karlovčan // Foto: RK Podravka Vegeta / Ivan Brkić

– Za razliku od lani, kada su bile na svakoj poziciji pokrivene s dvije top klase, promijenili su trenera, a otišla je i Ana Gros, koja je bila najbolja igračica francuske lige i prvi strijelac Lige prvakinja. Znači, smanjila se širina, ali kvaliteta je i dalje tu, i dalje su top ekipa. Ali mislim da možemo s njima i ne putujemo s bijelom zastavom – poručio je mladi trener.

Igru kao protiv Lokomotive više nikad ne smijemo ponoviti

Naravno, neizbježno je bilo pitanje o aktualnoj situaciji u klubu. Nije tajna da je otkaz Hrupecu šokirao sve u svlačionici, što su i same igračice priznale, a nije sigurno lako ni Pranjiću, koji je, kako se to čini, dežurni klupski vatrogasac. Lani je preuzeo posao od Saračevića i u iščekivanju Hrupeca izgubio nacionalni kup, a sad je naslijedio tog istog Hrupeca i odlazi na teško iskušenje, istovremeno prisluškujući tko će ga ovaj put zamijeniti na klupi.

– To je, nažalost, sport i moramo nastaviti dalje, ali nekim drugim putem. Primijetila se neka čudna atmosfera nakon toga, možda više kod strankinja koje su navikle na Hrupeca, ali dobro su odreagirale u Osijeku i tako moramo nastaviti dalje. Nakon Lokomotive svi smo preispitali svoj rad i analizirali gdje smo griješili. Meni je pripala uloga da privremeno preuzmem ekipu i sad sam potpuno posvećen tom poslu i analizi Bresta. Želim da pokažemo sve najbolje i da dođemo do dobrog rezultata, jer imamo veliki potencijal. Ali jasno je da više nikada ne smijemo ponoviti igru kao protiv Lokomotive – zaključio je Pranjić uoči subotnje utakmice.

Podravkašice na put odlaze u petak prijepodne, a mjesta u avionu neće biti za Nikolinu Zadravec, koja se ponovno ozlijedila i neće je biti jedno dulje vrijeme. Zdravstvenih problema imala je i Larissa Kalaus, koja će večeras odraditi prvi pravi trening, ali za utakmicu će biti spremna. Igra se u subotu u 18 sati.

Turk i Karlovčan: Smjena trenera nas je šokirala, ali Pranjić ima punu podršku

Na konferenciji uoči dvoboja u Brestu bile su i dvije krilne igračice, Ana Turk i Korina Karlovčan. Obje su naglasile kako ih je smjena Hrupeca iznenadila i šokirala.

– Moram reći da sam bila šokirana, a vjerojatno i sve cure, jer nismo to očekivale iako smo odigrale katastrofalnu utakmicu. Nismo mislile da će to prouzročiti otkaz treneru, ali moramo se prilagoditi novoj situaciji. Trenera Pranjića znamo i želimo mu pomoći da svi zajedno napravimo dobar rezultat. Iako se još uvijek prilagođavamo novoj situaciji, to ne smije i neće utjecati na zalaganje i trud i dat ćemo sve od sebe u subotu – kazala je Turk, koju čeka puna minutaža s obzirom na ozljedu Zadravec.

Sličnog stava je i Korina Karlovčan.

– Bila sam isto šokirana. Užasno smo odigrale, ali naglu i brzu smjenu nismo očekivale, vjerovale smo u dugoročnu suradnju. Ali takva je odluka kluba i na nama je da podržimo trenera Pranjića. Što se tiče Bresta, nismo imali previše vremena, tek smo se u utorak okupile, već u srijedu igrale u Osijeku i imat ćemo dva-tri treninga uoči Bresta. To je jedno od težih gostovanja, no to ne znači da se nećemo boriti i želimo pokazati da ova situacija ne utječe mnogo na nas – poručila je mlada Koprivničanka.