nisu zadovoljni

Profesori žele veće plaće i spremni su za štrajk, gotovo sve škole iz županije idu na prosvjed

Sindikati ne odustaju od zahtjeva za povećanjem koeficijenta složenosti posla.

14:00h
0
Školska nastava
Ilustracija // Foto: Ivan Brkić

Najavljeni prosvjed sindikata ponukao je i profesore iz naših škola da se i sami pobune.

Naime, sindikat hrvatskih učitelja i Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske najavili su prosvjed za 5. rujna na Markovu trgu koji će se održati neovisno o vremenskim uvjetima.

Sindikati ne odustaju od zahtjeva za povećanjem koeficijenta složenosti posla.

Podnijeli su zahtjev za sastanak s premijerom Plenkovićem 5. rujna u 12.30 sati. Računaju da će se sastanak održati ‘ako je predsjedniku Vlade stalo da riješi problem povišica u sustavu obrazovanja’.

Ako ne bude htio razgovarati s njima, oni će 9. rujna najaviti štrajk do ispunjenja zahtjeva, a kada će početi i oblike štrajka, objavit će 9. rujna.

Spremni smo na kišu, snijeg, sunčano, jako sunčano i promjenjivo vrijeme. Stići će ljudi koliko ih smije na Trg svetog Marka, a to je 1500. Sigurno će biti popunjeno 27 autobusa iz cijele Hrvatske. Organizacija kolone i okupljanje će biti na Trgu Republike Hrvatske od 10 do 11 sati – rekao je predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske Branimir Mihalinec na konferenciji za novinare, piše RTL.

Ivančica Sabolić, županijski povjerenik nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama kazala je kako su se mnoge škole u Koprivničko-križevačkoj odlučile za prosvjed.

Na Markov tg u četvrtak ići će profesori iz Gimnazije Fran Galović, Srednje škole Koprivnica, Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci, Strukovne škola Đurđevac i Gimnazije Dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac.

Goran Višak, županijski povjerenik nezavisnog sindikata zaposlenih u osnovnim škola naglasio je kako će sve osnovne škole u Koprivničko-križevačkoj županiji sudjelovati u prosvjedu. 

čitam...