POdgajac

PROGLAŠENI ZIMSKI UVJETI Snijeg nije poštedio ni vozača ralice, parkirao se na bok u jarak

Dokaz je ovo zašto su danas proglašeni zimski uvjeti na svim cestama Podravine i Prigorja. 

12:53h
0
Foto: Facebook

U Podgajcu, nedaleko Križevaca, danas u jutranjim satima, u jarku je završio nitko drugi, nego vozač kamiona s ralicom. Kako navode čitatelji, parkirao se na bok u jarku. Dokaz je ovo zašto su danas proglašeni zimski uvjeti na svim cestama Podravine i Prigorja.

Ceste su skliske i mokre, a snijeg i dalje nemilice pada pa je stoga potreban poseban oprez.

Kako neslužbeno doznajemo, vozač ralice srećom nije ozlijeđen, a na cestama je jedno vozilo za razgrtanje snijega manje.

Iz policijske uprave Koprivničko-križevačke javljaju da zbog snježnih padalina  te prianjanja snijega na kolnik, na prometnicama su nastupili zimski uvjeti.

– Stoga podsjećamo vozače na obavezno korištenje zimske opreme, što za vozače osobnih automobila znači da moraju imati zimske gume ili ljetne gume najmanje dubine utora 4 milimetra i lancima za snijeg pripravnim za postavljanje. Apeliramo na vlasnike i vozače teretnih vozila s priključnim vozilima da ne kreću na put,  jer je istima tijekom nastupa zimskih uvjeta na cestama zabranjeno sudjelovanje u prometu, te na vozače ostalih vrsta vozila koji nemaju zimsku opremu da ne kreću na put.  Ističemo obavezu vozača da očiste snijeg, i led, s vozila odnosno s krova, sa svih stakala i svih svjetala na vozilu, poručuju iz policije.