kao na toboganu

PROGNOZA Rano proljeće donosi velike oscilacije, čeka nas sunce, pa snijeg, pa opet sunce

15:30h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Tko bi rekao da je došlo proljeće? Snijeg pada već dva dana, ali brzo se i topi. U koji dan temperaturne razlike skaču kao nikad, od +20 do -3. A što nas čeka idućih dana?

Petak nam donosi rast temperatura. Da, bit će ujutro opet hladnjikavih 5, 6 stupnjeva, ali kako će dan teći tako će sunce provirivati kroz oblake i zagrijati nas do 13, 14 stupnjeva, piše DHMZ. Ništa previše, ali barem nije snijeg. Ipak, dojam da je hladnije nego što jest dat će umjereni do jaki vjetar koji će zapuhati.

U subotu slična situacija, ali bez vjetra, te će sunce mrvicu jače zagrijati sve oko nas. Prognoza na DHMZ-u kaže do 15 poslijepodnevnih stupnjeva diljem županije, u sva tri grada i oko njih. U nedjelju će se priključiti lagani vjetar, dok nas promjena čeka početkom novog radnog tjedna.

Ponedjeljak tako donosi niže tempetature i padaline. Kišu, susnježicu, snijeg. Sjeverac koji će puhati slabo do umjereno pojačavat će osjećaj hladnoće. Najviša očekivana temperatura bit će 7 stupnjeva i u ponedjeljak i u utorak, dok će se ujutro i navečer živa spuštati do jednog stupnja. Posebno hladno vrijeme praćeno padalinama očekuje se od kasno u ponedjeljak pa do utorka prijepodne.

Srijeda ipak donosi poboljšanje i rast temperatura. Dotad svi ostanite doma, znamo koje su mjere zaštite.

čitam...