Program hodočašća u ludbreško svetište

09:56h
0

LUDBREG, 29. 8. 2015. – 3. hodočasnički dan mladih Varaždinske biskupije u ludbreškom svetištu

U svetištu Predragocjene Krvi Kristove u Ludbregu u subotu 29. kolovoza održat će se 3. hodočasnički dan mladih Varaždinske biskupije. Počinje okupljanjem hodočasnika od 11 sati kod zavjetne kapele i molitvenim programom od 11.30 sati. Misno slavlje u 12 sati predvodit će mons. Josip Mrzljak, varaždinski biskup. U 15 sati slijedi križni put, te u 16.30 sati prigodna kateheza s uvodom u klanjanje koje će biti pred relikvijom Krvi Kristove u župnoj crkvi. U 18.30 sati počinje tradicionalan festival mladih posvećen duhovnoj glazbi pod nazivom “DUGA”.

LUDBREG, 30. 8. 2015. – U Ludbregu hodočasnički dan bolesnika i volontera Caritasa

U svetištu Predragocjene Krvi Kristove u Ludbregu u nedjelju 30. kolovoza održat će se već tradicionalno hodočašće bolesnika, karitativnih djelatnika, medicinskog osoblja i molitvenih skupina Varaždinske biskupije. Procesija od župne crkve do prostora slavlja u zavjetnoj kapeli kreće u 10.30 sati. Hodočasničko euharistijsko slavlje predvodit će vlč. Dragutin Goričanec. U 14.30 sati bit će križni put, a potom i film o čudu Krvi Kristove s projekcijom u Pastoralnom centru.

LUDBREG, 2. 9. 2015. – Tradicionalan godišnji koncert pjevačkog zbora župe Ludbreg

U župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Ludbregu, u prigodi hodočasničkih dana u svetištu Predragocjene Krvi Kristove, u srijedu 2. rujna održat će se tradicionalan koncert župnog zbora s početkom u 19.30 sati.

LUDBREG, 3. 9. 2015. – U Ludbregu susret vjeroučenika i ministranata Varaždinske biskupije

U svetištu Predragocjene Krvi Kristove u Ludbregu u četvrtak 3. rujna održat će se tradicionalan susret vjeroučenika i ministranata Varaždinske biskupije. Okupljanje sudionika bit će od 9 sati, slijedi molitveni početak i program po skupinama kod zavjetne kapele uz pripremu za svetu misu. Misno slavlje u 11 sati u zavjetnoj kapeli predvodit će vlč. Domagoj Matošević, rektor Dječačkog sjemeništa. Hodočašće se zaključuje pohodom župnoj crkvi Presvetog Trojstva, gdje će biti program od 13 do 14 sati. Hodočasnički susret organizira Povjerenstvo za pastoral duhovnih zvanja i ministranata Varaždinske biskupije koje vodi vlč. Siniša Dudašek.

LUDBREG, 3. 9. 2015. – Biskup Mrzljak predvodi slavlje Presvete Krvi u ludbreškom svetištu

U svetištu Predragocjene Krvi Kristove u Ludbregu u četvrtak 3. rujna već tradicionalno misno slavlje u atriju dvorca Batthyany u 19.30 sati predvodit će varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak. Nakon mise slijede procesija s pokaznicom Presvete Krvi do župne crkve Presvetog Trojstva, pohvale Krvi Kristovoj, litanije Krvi Kristovoj, večernja molitva i blagoslov, te Getsemanska ura u 21 sat.

LUDBREG, 4. 9. 2015. – Biskup Jezerinac predvodi hodočašće policije u ludbreško svetište

U svetištu Predragocjene Krvi Kristove u Ludbregu u petak 4. rujna održat će se već tradicionalno hodočašće policije i djelatnika Crvenog križa te susjednih župa. U 10.30 sati kreće svečana procesija od župne crkve do prostora slavlja kod zavjetne kapele, gdje će misno slavlje u 11 sati predvoditi mons. Juraj Jezerinac, vojni biskup. Isti dan bit će molitveni program u župnoj crkvi od 19 sati, te bdjenje mladih od 21 sat.

LUDBREG, 5. 9. 2015. – Hodočašće vjernika na Svetu subotu u ludbreško svetište

U svetištu Predragocjene Krvi Kristove u Ludbregu u subotu 5. rujna održat će se već tradicionalno hodočašće mnogobrojnih vjernika u prigodi proslave Presvete Krvi. Na Svetu subotu u Ludbreg hodočasti mnoštvo vjernika iz čitave Hrvatske, Slovenije i Mađarske. Misno slavlje u 9 sati u zavjetnoj kapeli na slovenskom i mađarskom jeziku predvodit će mons. Stanislav Hočevar, beogradski nadbiskup. U 10.30 sati kreće svečana procesija s relikvijom Presvete Krvi od župne crkve Presvetog Trojstva prema zavjetnoj kapeli gdje će misno slavlje predvoditi mons. Stanislav Hočevar, beogradski nadbiskup u zajedništvu s biskupom domaćinom mons. Josipom Mrzljakom i drugim svećenicima. Od 13 sati nastavlja se molitveni program euharistijskim klanjanjem, križnim putem u 15 sati i blagoslovom hodočasnika. Od 17 sati zlatnu krunicu i duhovni nagovor predvodit će misionari Krvi Kristove. U 19 sati bit će svečane pohvale Krvi Kristovoj, litanije, večernja molitva, blagoslov i sveta misa.

LUDBREG, 6. 9. 2015. – Sveta nedjelja u ludbreškom svetištu

U svetište Predragocjene Krvi Kristove u Ludbregu u nedjelju 6. rujna hodočastit će velik broj vjernika iz svih krajeva Hrvatske i inozemstva. Središnja godišnja proslava Presvete Krvi na Svetu nedjelju okupljat će hodočasnike od ranih jutarnjih sati na razne pobožnosti, sakrament ispovijedi i svete mise. Hodočasničko misno slavlje u 11 sati u zavjetnoj kapeli predvodit će mons. Dražen Kutleša, porečko-pulski biskup, u zajedništvu s domaćinom mons. Josipom Mrzljakom, varaždinskim biskupom, čuvarom svetišta mons. Josipom Đurkanom i drugim svećenicima. Misi će prethoditi svečana procesija s relikvijom Presvete Krvi od župne crkve Presvetog Trojstva od 10.30 sati.

Jutarnje mise u župnoj crkvi bit će u 6 i 7 sati. U crkvi i kod cinktora ispovijedat će se od 7 sati. U 13 sati počinje euharistijsko klanjanje u zavjetnoj kapeli, a u 15 sati križni put i blagoslov hodočasnika na prostoru kod kapele, u 17 sati će biti pjevana zlatna krunica u župnoj crkvi, gdje u 19 sati slijede pjevane pohvale Krvi Kristovoj, litanije, večernja molitva, blagoslov te sveta misa zahvalnica.