Programi u Domu mladih Koprivnica (17.-23.06.)

06:32h
0

21.06.2013., 21.00h Glazbena večer uz ‘Elvis Penava trio’

U organizaciji Jazz kluba Koprivnica, Doma mladih Koprivnica, Glazbene mladeži Koprivnice i Rooster Pub-a u petak, 21. lipnja u atriju Doma mladih nastupa Elvis Penava Trio. Riječ je o novoosnovanom sastavu u klasičnoj postavi gitara, hammond orgulje i bubnjevi.

Na repertoaru su isključivo jazz standardi swing, cool jazz i bebop stila. Elvis Penava dobitnik je nagrade Status za 2007., 2008., 2009., 2010., 2011., 2012., godinu u kategoriji Jazz gitara, te posebne nagrade Status za glazbenika godine 2007. Nastupao je na brojnim festivalima, kao što su Montreux jazz festival, IAJE New York, Bali Jazz Festival i mnogi drugi. Svirao je s European Jazz Orchestra 2006., kojeg je vodio Barry Forgie, dirigent BBC Big Band-a te je stalni član Big Band HRT-a.

Elvis Penava trio čine renomirani glazbenici:
Elvis Penava ( HR ) – gitara,
Joe Kaplowitz ( SAD ) – orgulje
Marko Lazarić ( HR ) – bubnjevi.

 

U tijeku:

Tijekom lipnja i kolovoza, subotom 10-13h i 16-19h,  Otvorena vrata LK’Paleta’, soba 10

Umjetnička likovna organizacija – Likovni klub ‘Paleta’ poziva sve zainteresirane da im se tijekom lipnja  i kolovoza pridruže i upoznaju s njihovim radom.

Klub je  osnovan prije više od 14 godina u Koprivnici s ciljem edukacije likovnih talenata. Školski program kroz prvu školsku godinu obuhvaća 3 stupnja:  1. Upoznavanje i praktični rad svim popularnim crtačkim tehnikama, 2. Učenje slikanja slikarskim tehnikama na bazi vode (akvarel, tempera, akrilic…), 3. Slikanje uljanim bojama na platnu i staklu. Polaznici se upoznaju sa svojim sposobnostima i mogućnostima u domeni likovne kreativnosti  te usavršavaju svoj talent i stečene vještine.

Svake jeseni organizirani su upisi u nove grupe (dječje i za odrasle), a u sklopu ‘Koprivničkog ljeta’ u Domu mladih Likovni klub ‘Paleta’ otvara  vrata svoje učionice i likovne radionice za sve zainteresirane, da bi se upoznali s načinima učenja i rada kroz nove i napredne grupe. Dječje grupe su aktivne subotom od 10 do 13 i od 16 do 17.30 sati, a grupa za odrasle – subota od 17.30 do 19 sati i nedjeljom od 15 do 18 sati. Subotom su svi dobro došli i mogu se i praktično uključiti te pokušati crtati i slikati. Vidimo se.

 

14. i 20.06., 17-21h Kreativna radionica u organizaciji udruge Kopriva, P.I.P.A.

Ove nam se godine u kreiranju ‘Aktivnog ljeta u Domu mladih’ pridružila i novoosnovana udruga ‘Kopriva’  sadvije kreativne radionice. Kako su već imali radionicu salvetne tehnike koja se pokazala dobrom, odlučili su ponoviti radionicu, a i ubaciti neke novitete. Prošla radionica bazirala se na Uskrs, stoga su ukrašavali razne predmete poput uskršnjih jaja od stiropora, vazica, ukrasnih kutijica i ostalih predmeta, ali sa uskršnjim motivima, koje su kao Udruga prodavali u dobrotvorne svrhe. Odlučili su napraviti i drugu radionicu salvetne tehnike, ali će je ovog puta upotrebljavati na staklu.

Uz radionicu salvetne tehnike, održat će se i radionica izrade raznih predmeta od papira (letci, novinski papir). Svakodnevno u poštanskim sandučićima nalazimo razne letke trgovačkih lanaca. Osim za skupljanje i prodaju za stari papir, letci i stare novine mogu se iskoristiti i za izradu ukrasnih i uporabnih predmeta (košarice, okviri za slike, lampe….). Uz malo mašte možete izraditi unikatni predmet za poklon ili ukras u Vašem domu.

Radionice su otvorenog tipa, stoga su pozvani svi zainteresirani da im se pridruže i da steknu nova znanja, poznanstva te se opuste i uživaju u kreativnosti.

Termini radionica:
14.06.2013., 17-21h – salvetna tehnika na staklu koju će voditi Renata Križnjak,
20.06.2013., 17-21h – radionica izrade ukrasnih i uporabnih predmeta od papira koju vodi Anita Križnjak.

Veselimo se Vašem dolasku!

 

19. i 20.06. i 20. i 21.08., 14-16h Kreativna radionica Društva Naša djeca Koprivnica, P.I.P.A.

Društvo naša djeca Koprivnica za svu zainteresiranu djecu i mlade održat će kreativnu radionicu izrade ukrasa od krep papira, heklanja uporabnih i ukrasnih predmeta te šivanja prvog gumbića. Izrada ukrasa od krep papira je stari način izrade ukrasa koji su se koristili za kićenje božićnih jelki, kao i za izradu buketa mladenkama, te ukrašavanje prostorija gdje su se održavali svatovi i druge svečanosti. Danas je to cvijeće često prisutno u nekim modernijim varijantama, u kombinaciji sa pravim cvijeće odnosno lišćem i u raznim modernim vazama i aranžmanima.

Društvo Naša djeca poziva sve da im se pridruže na kreativnoj radionici i to 19. i 20. lipnja te 20. i 21. kolovoza od 14.00 do 16.00 sati u Domu mladih Koprivnica.