14 C
Koprivnica
Utorak, 3. listopada 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Proširena zona naplate parkiranja u Koprivnici
P

Ne propustite

Koprivničko Gradsko poglavarstvo održalo je telefonsku sjednicu kako bi izmijenilo postojeći Pravilnik o načinu i naplati parkiranja na javnim parkiralištima. Dosadašnjim Pravilnikom u gradu je bilo na raspolaganju 650 parkirališnih mjesta, dok se izmjenama uvodi parkiranje u trećoj zoni, konkretno na Trgu Eugena Kumičića i u Ulici Željka Selingera čime se broj raspoloživih parkirališta povećava na 1110.
Novina je i mogućnost rezervacije parkirališnih mjesta, čime se prvenstveno namjerava riješiti problem parkiranja stanara na Trgu Eugena Kumičića i u Selingerovoj, rekla nam je pročelnica Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Maja Ištvan Krapinec:
– Ta će parkirališta stanare koštati 50 kuna mjesečno, a po drugim cijenama će moči zakupiti i parkirališta u ostalim dijelovima grada. U prvoj zoni godišnja karta je tisuću kuna. Druga zona je 800 kuna-Trg Eugena Kumičića kad bi se tih 50 kuna mjesečno izračunalo to je onda 600 kuna.
Parkirališna mjesta mogu rezervirati i tvrtke, a cijena naravno ovisi o tome radi li se o strogom centru grada ili o rubnoj, trećoj zoni.
– U prvoj zoni cijena rezervacije je tri tisuće kuna godišnje, u drugoj dvije tisuće, a u trećoj zoni tisuću i petsto kuna – kazala je Ištvan-Krapinec.
Godišnje parkirališne karte izdavat će se na temelju adrese i za konkretni automobil, a novac će biti direktni prihod Grada, što znači da će se koncesionaru smanjivati cijena koncesije za količinu prodanih godišnjih karata. Promjenom pravilnika konačno su stvoreni uvjeti za dodjelu nove koncesije zainteresiranom za vođenje brige od gradskim parkiralištima. Do sad je o njima skrbio Koprivnica parking, za što je u gradski proračun uplaćivao više od 700.000 kuna godišnje.
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

super!

Kakav fantastičan odabir! Narančasti sako unio dašak ljeta u jesensko jutro, a samopouzdana brineta zna kako ga nositi sa stavom

Moderan, narančast, casual, upečatljiv i predivan! Pričamo o sakou koji je Koprivničanka obukla i koji je na prvi pogled privukao...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti