Projekcija filma Gorana Šafareka „Povratak zelenog raja“

08:24h
0
Povratak zelenog Raja

U sklopu znanstveno-istraživačke ekspedicije u Aziji, krajem 2009. i početkom 2010. godine Olga Jovanović  i Goran Šafarek sudjelovali su u projektu revitalizacije kišne tropske šume na otoku Šri Lanci. Glavni cilj bilo je određivanje vrsta vodozemaca koje su se naselile u ovu mladu tropsku šumu.


    O njihovom istraživanju snimljen je i dokumentarni film „Povratak zelenog raja“ i „Džungla u oceanu“ u produkciji HTV-a koji je prikazan i na nekoliko međunarodnih filmskih festivala.

    Mladi hrvatski biolog, ali i publicist, redatelj i scenarist Goran Šafarek iz Koprivnice dobio je “Special mention” priznanje za visokokvalitetnu filmsku produkciju za filmove HTV-a “Džungla u oceanu” i “Povratak zelenog raja” na Međunarodnom festivalu ekološkog filma u Sava centru u Beogradu. Filmovi Gorana Šafareka uvršteni su u program tri međunarodna festivala, TV festivala u Baru, Green Screen Festa u Beogradu te Festivala turističkog i ekološkog filma Jahorinafest na Jahorini u Bosni i Hercegovini.

    Inače, sva tri dokumentarna filma Gorana Šafareka (Tajna šarene evolucije, Džungla u oceanu i Povratak zelenog raja) prikazani su i u programu HTV-a.

    Dođite na projekciju filma u našem gradu, 18.12. u 15:00 sati u kinu Velebit. Ulaz besplatan!

     

čitam...