Projekt “Jedinstveni jelovnik” – kvalitetnija i balansirana prehrana koprivničkih osnovnoškolaca

17:42h
0
Degustacija u Štaglju // foto: Ivan Brkić

U okviru priprema za implementaciju pilot jelovnika – „Projekta jedinstvenog jelovnika za sve gradske osnovne škole“ u Štaglju (Podravkin rekreacioni centar) održana je radionica za kuhare i kuharice  školskih kuhinja te ravnateljice osnovnih škola.

Radionicu je vodio Podravkin stručni tim na čelu s mr. sc. Davorkom Gajari.

Radi se o  edukaciji o značaju konzumiranja redovitih obroka tijekom dana i preporuke za unos pojedinih namirnica, te kvalitetnoj pripremi namirnica kojom se u što većoj mjeri zadržava njihova nutritivna vrijednost i osiguravaju dobro izbalansirani obroci.

Degustacija u Štaglju // foto: Ivan BrkićU okviru radionice održana je degustacija šest vrsta obroka koje su pripremili Podravkini kuhari,a koju su sudionici radionice pohvalili i izvrsno prihvatili.

 

Slijedi priprema materijala koji će se koristiti tokom školske godine i čija je svrha da nastavnici u okviru redovne nastave i uz primjenu određenih pedagoških metoda, kroz jednostavne i kratke, ali redovite poruke potiču djecu na usvajanje principa pravilne prehrane.

Projekt je pokrenut u rujnu prošle godine na  inicijativu gradonačelnika Grada Koprivnice, u suradnji s Podravkom i koprivničkim osnovnim školama.

Izvor: Koprivnica.hr