Projekt malih Gotalovčana osvojio prvo mjesto, učenici nagrađeni prijenosnim računalima

17:23h
0
Zajednička fotografija roditelja i učenika prilikom biciklijade na Šoderici // Foto: PŠ Gotalovo

Učenici kombiniranog razrednog odjela prvog i drugog razreda Područne škole Gotalovo (koja spada pod Osnovnu školu Gola) u prosincu 2014. godine osmislili su projekt “Bicikliramo mi u obitelji svi” i prijavili ga na natječaj Mali ekolozi-velike nagrade, kojeg su organizirali Bioteka i Emmezeta.

Između 137 projekata iz cijele Hrvatske, upravo je projekt gotalovečkih učenika dobio prvu nagradu. Svaki učenik i mentorica bit će nagrađeni prijenosnim računalima. Voditelj projekta je učenik drugog razreda Jan Ciganek, a mentorica je učiteljica Violeta Pranjić.

– Presretni smo što je natječajna komisija odlučila da je naš projekt zaslužio prvo mjesto. Zaista smo puno truda i rada uložili u njegovu provedbu – istaknula je učiteljica i mentorica Violeta Pranjić.

Zahvalila je svim sudionicima projekta, a bilo ih je 95 s područja cijele općine Gola.

– Želim se zahvaliti svima koji su vozili bicikle svaki dan, mjerili prijeđene km i upisivali ih u tablice. Nakon mjesec dana odvozili smo nešto manje od 20.000 km. Rekreirali smo se, nismo zagađivali zrak i uživali smo u vožnji prirodom i druženju s prijateljima. Želim se posebno zahvaliti svima koji su bili sponzori našem projektu i bez kojih bi ga bilo puno teže uspjeti realizirati. Posebne zahvale Općini Gola i načelniku doktoru Stjepanu Milinkoviću, Zajednici sportova Koprivničko-križevačke županije, Old timer klubu Biciklin Koprivnica i gospodinu Zlatku Blažekoviću, Komunalcu, Podravki i Fortius bike shopu. Naravno, najveće hvala svim učenicima PŠ Gotalovo, njihovim roditeljima koji su najbolji roditelji i uvijek spremni za suradnju te mojoj kolegici Ana-Mariji Sataić – zaključila je Violeta Pranjić.

čitam...