RWE ODRŽAO PREZENTACIJU

Projekt novog sustava grijanja pozitivno iznenadio stanare na Trgu kralja Tomislava, Gordan Knežević: Ako se svi složimo, dobivamo ga već u studenom

Vrijednost investicije je oko dva milijuna kuna, a investitor je Koprivnica plin.

10:17h
0
Zgrade na Trgu kralja Tomislava // Foto: Matija Gudlin

Predstavnici RWE-a Hrvatska, Koprivnica plina, Grada Koprivnice održali su sastanak s predstavnicima stanara zgrada na Trgu kralja Tomislava u Koprivnici koji se griju toplinskom energijom iz Podravke. Održana im je prezentacija na kojoj su im predstavnici RWE-a predstavili sustav grijanja baziran na kotlovnicama za zgrade na tom području, o ćemu smo, inače, pisali još u svibnju.


Sastanak je predvodio Dean Gnjidić, voditelj projekata RWE-a Hrvatska.

Ljetne mjesece iskoristili smo za izradu projekta u sklopu kojega je napravljeno idejno rješenje i glavni projekt. Cilj nam je konačno rješenje donijeti u suradnji sa stanarima. – rekao je Dean Gnjidić, voditelj projekta.

Također, istaknuto je da bi svi dionici projekta trebali biti usuglašeni da se on ostvari.

Foto: koprivnica.hr

Grad Koprivnica, vezano uz izdavanje dozvola, Koprivnica plin kao investitor, Podravka vezano uz prebacivanje na drugog opskrbljivača toplinskom energijom te stanari koji moraju dati svoj pristanak za provedbu projekta.

– Povećanja cijene opskrbe toplinskom energijom nema, naime ona može biti samo ista ili niža, ovisno o potrošačkim navikama građana – poručili su iz RWE-a.

Gordan Knežević, jedan od predstavnika stanara, izrazio je zadovoljstvo sa sastankom te istaknuo da je ugodno iznenađen što bi novi sustav grijanja stanari mogli dobiti već u studenom ove godine.

Foto: koprivnica.hr

Stanari moraju pristati i to je sve što se čeka. Nas sve je iznenadilo koliko brzo to može biti gotovo. Tehnički je izvedivo u roku od nekoliko sati samo da se prikopčamo na novi sustav grijanja. I stanari su zadovoljni, cijena plina će ostati ista ili će biti manja, ali ćemo konačno imati ono što već godinama priželjkujemo – kazao je Gordan Knežević s Trga Kralja Tomislava.

Dodao je da vjeruju u projekt i sretni su što se konačno pokrenulo. Također, rekao je da će uskoro biti održan sastanak i sa svim stanarima koji će stručnjake iz RWE – a moći pitati sve što ih zanima.

Vrijednost investicije je oko dva milijuna kuna, a investitor je Koprivnica plin.

čitam...