Projekt Obrtničke škole zapeo na veličini parcele

16:52h
0

Projekt izgradnje nove Obrtničke škole u Koprivnici naišao je na još jedan prijepor na relaciji Županija – Grad Koprivnica. Ovoga puta “krivac” su veličina i oblik parcele na kojoj bi jednoga dana škola trebala biti izgrađena.

 

Županija čeka Grad

Naime, Odbor za izgradnju Obrtničke škole sastao se u srijedu, 23. veljače, međutim, kako stoji u priopćenju Službe ureda župana, sastanku se nisu odazvali predstavnici Grada Koprivnice, zamjenica gradonačelnika Vesna Želježnjak, vijećnica Helena Hećimović i pročelnica UO za komunalno gospodarstvo, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Maja Ištvan Krapinec.

Predstavnici Županije, zamjenik župana Ivan Pal, pročelnik Mladen Antolić, ravnatelj Obrtničke škole Koprivnica Ratimir Ljubić i Mirko Patrčević, direktor tvrtke Coart d.o.o., tako su sami raspravljali o problemima nastalima u fazi izrade idejnog projekta izgradnje škole do kojih je došlo zbog toga što, kako navode, Grad Koprivnica nije donio detaljni plan uređenja “Cvjetna”.

Na kraju je zaključeno kako se s izradom idejnog projekta nastavlja prema postojećem prijedlogu Grada, koji je objavljen na internetskim stranicama Grada Koprivnice

Grad čeka Županiju

Iz Grada Koprivnice ubrzo je stigao odgovor u kojem se navodi kako su predstavnici Koprivničko-križevačke županije od ranije upoznati s predviđenom površinom za gradnju škole, čiji oblik i veličina se nisu mijenjali.

– Tijekom javne rasprave, a niti kasnije, u Grad Koprivnicu nije dostavljen zahtjev Koprivničko-križevačke županije s primjedbama u vezi veličine parcele za planiranu gradnju Obrtničke škole, niti je dostavljen Idejni projekt iz kojeg bi bilo vidljivo odgovara li predložena parcela potrebama nove škole. S obzirom na učestalo informiranje kojim nekompetentne osobe iznose niz netočnosti u vezi izrade i prepreka za donošenje Detaljnog plana uređenja, obavještavamo javnost da Grad Koprivnica još uvijek čeka zaprimanje Idejnog projekta od Koprivničko-križevačke županije, a kako bismo imali potvrdu da veličina i oblik parcele odgovaraju planiranim potrebama. Ne želimo da se nakon usvajanja Detaljnog plana uređenja eventualno pojave neusklađenosti, stoji u priopćenju koje potpisuje zamjenik gradonačelnika Dražen Pros.

Na kraju dopisa, preprekom u realizaciji projekta navodi se šestomjesečno odbijanje Župana Koprivničko-križevačke županije da potpiše Sporazum o sufinanciranju izrade projektne dokumentacije te se naglašava 6 milijuna kuna koje je Grad Koprivnica izdvojio za otkup zemljišta za Obrtničku školu i pristupnu prometnicu.

Izvor: Glas Podravine