Prošli na natječaju

[PROJEKT OD 10 MILIJUNA KUNA] U Molvama će graditi dom za starije s brojnim sadržajima i aktivnostima, potpuno financiran iz EU

Općinu sada očekuje potpisivanje ugovora za odobrena sredstva i ishođenje sve potrebne dokumentacije za početak same izgradnje.

10:00h
0
Foto: Općina Molve

Veliki projekt realizirat će se u općini Molve. Naime, u općini će se graditi dom za starije za koji je osigurano više od 10 milijuna kuna.

Općina Molve kao jedan od partnera prošla je na natječaju Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije zajedno sa Samostanom Uznesenja Blažene Djevice i Koprivničko-križevačkom županijom sa projektom „Punina života“, kojim će se financirati izgradnja spomenutog doma. Projekt se u potpunosti financira iz sredstava Europske unije.

– Uz gradnju osigurana su i sredstva za zaposlene osobe kroz četiri godine projekta i nabavu kombi vozila za prijevoz starijih osoba. Uskoro se nadamo i dobivanju novih projekata na kojima cijeli tim općinskih zaposlenika cijelo vrijeme marljivo radi. Vrijedilo je raditi na projektima – poručio je načelnik Zdravko Ivančan.

Projektom je predviđena izgradnja doma za starije osobe s dnevnim boravkom na zemljištu uz molvarsku crkvu i budući pastoralni centar. U okviru novoizgrađenog objekta koji će se sastojati od prizemlja, prvog kata te potkrovlja korisnicima će pružati prvi stupanj usluge sadržan u uslugama socijalnog rada te aktivnog provođenja vremena i društvenih aktivnosti poput likovnih radionica, edukativnih radionicama na računalima, organiziranje tjelesnih aktivnosti i slično. Također, korisnicima će omogućiti korištenje vrta u dvorištu za uzgoj povrća, cvijeća i ljekovitog bilja.

– Činjenica je da sve više starijih osoba živi u samačkom domaćinstvu ili pak njihovi članovi obitelji dugo izbivaju zbog radnih i drugih obaveza, a to doprinosi osjećaju izoliranosti i socijalne isključenosti. Dom za starije – dnevni boravak predstavljao bi mjesto gdje će starije osobe od 65 godina moći cjelodnevno besplatno boraviti uz zadovoljenje svojih socijalnih, rekreativnih, edukativnih i drugih potreba, pritom sudjelujući u aktivnostima poput rada u vrtu, edukacije i prijenosa znanja, koje potiču aktivno uključivanje u zajednicu kao jednog od temeljnih ljudskih prava – kažu iz Općine.

Općinu sada očekuje potpisivanje ugovora za odobrena sredstva i ishođenje sve potrebne dokumentacije za početak same izgradnje.

čitam...