Pozdrav

Projekt poboljšanja primarne zdravstvene zaštite ide dalje, na sastanku raspravljene aktualnosti

Na sastanku je bilo riječi o aktualnostima u projektu, posebice o pripremi zahtjeva za nadoknadom sredstava.

13:18h
0
Foto: kckzz.hr

U ponedjeljak u prostorima županijske uprave održan je treći sastanak Projektnog tima za provedbu projekta POZDRAV – Poboljšanje primarne zdravstvene zaštite u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Riječ je o projektu kojemu je svrha poboljšati uvjete usluga primarne zdravstvene zaštite u Koprivničko-križevačkoj županiji, a vrijedan je 8.268.710,10 kuna, s time da prihvatljivi troškovi iznose 8.007.322,55 kuna, dok EU sufinanciranje iznosi 6.700.186,35 kuna bespovratnih sredstava, koliko je osigurano preko Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.“ od Europskog fonda za regionalni razvoj.

Na sastanku je bilo riječi o aktualnostima u projektu, posebice o pripremi zahtjeva za nadoknadom sredstava. Također, predstavljene su informacije o građevinskim radovima koji se odvijaju planiranim tempom, postavljenim orijentacijskim planovima te taktilnim stazama.

Članovi projektnog tima raspravljali su i o fazi nabave medicinske opreme za ginekološke ordinacije te ordinacije obiteljske i dentalne medicine kod 16 koncesionara, kao i za ordinacije dentalne zdravstvene zaštite, obiteljske medicine, zdravstvene zaštite predškolske djece, zdravstvene zaštite žena, pedijatrijske zdravstvene zaštite, fizikalne terapije i radiologije u Domu zdravlja. Sastanak je zaključen uz planove za naredne aktivnosti.