Projekt “Moj izbor je NE nasilju” udruge Bolje sutra

23:03h
0
Detalj s konferencije za novinare

Dana 10. studenoga 2014. održana je početna tiskovna konferencija projekta Moj izbor je NE nasilju. Vrijeme provedbe je od 1. rujna 2014. do 31. kolovoza 2015. Projekt je odobrilo Ministarstvo socijalne politike i mladih na Natječaju za dodjelu bespovratnih sredstava projektima udruga u području prevencije nasilja nad i među djecom i mladima te vršnjačkog nasilja u iznosu od 90.000 kn.


Nositelj projekta je Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra” grada Koprivnice, a partneri u projektu su Koprivničko-križevačka županija, Grad Koprivnica, Osnovna škola Koprivnički Ivanec i Centar za socijalnu skrb Koprivnica.

Suradnici u projektu su Mobilni centar za unapređenje zdravlja, osobnih potencijala i međuljudskih odnosa „SYNERGIA”, „IPA-REGIONALNI KLUB I.P.A. KOPRIVNICA” i Općina Koprivnički Ivanec.

Glavni cilj je smanjenje svih oblika nasilja nad djecom i mladima sa i bez invaliditeta, edukacija roditelja, učitelja i donositelja odluka o prevenciji nasilja, informiranje lokalne zajednice o pojavama nasilja nad djecom i mladima sa i bez invaliditetom. Specifični ciljevi su proširiti znanja kod djece i mladih sa i bez invaliditeta o sigurnom načinu življenja i zaštiti od nasilja, stvarati uvjete za društvo bez nasilja, pravo na život u zajednici koja pruža zaštitu od nasilja, manju izloženost nasilju i mogućem zlostavljanju, senzibilizirati lokalnu zajednicu o potrebama djece i mladih sa i bez invaliditeta o stvaranju sigurnog okruženja.

Korisnici, direktni su 40 učenika, 26 dječaka i 14 djevojčice, 10 mladih osoba s invaliditetom, 6 djevojaka i 4 mladića u dobi od 14 do 30 godina.Djeca od 11 do 15 god. kojima je potrebno stjecanje novih znanja u području edukacije o zaštiti od nasilja, informiranost o radu pružanja zaštite institucija i ustanova u slučaju nasilja. Roditelji djece i mladih, 50 osoba, nastavnici, 10 osoba, dužnosnici 25 osoba. Indirektni su zaposlenici u javnim ustanovama i institucijama, članovi šire obitelji direktnih korisnika, braća, bake, djedovi, nedovoljno, nepotpuno i neadekvatno informirani o problematici pojavi nasilja te zaštiti od nasilja, cca 5000 građana Koprivničko-križevačke županije.

Osnovne aktivnosti koje će se provoditi su radionice, tribina, snimiti će se promotivni film. Očekivani rezultati su: viša razina informiranosti o prevenciji nasilja kod 40 učenika osnovnoškolskog uzrasta, 10 mladih s invaliditetom, 50 nastavnika, 25 družnosnika. Postići će se viša razina senzibiliteta za nenasilje, građana Koprivničko-križevačke županije cca 5000. Doprinijeti će se većoj sigurnosti djece i mladih sa i bez invaliditeta koja će se uključivati aktivnosti u školama ali i lokalnoj zajednici.

čitam...