Integrativan Ludbreg

Projekt razvoja sustava zaštite starijih osoba i pružanja savjetodavne pomoći kreće u drugu fazu

12:20h
0
Dan Centra svijeta u Ludbregu // Foto: Mario Kos
Ilustracija // Foto: Mario Kos

Na predavanjima, tečajevima, obukama i radionicama umirovljenici i starije osobe ojačat će svoje komunikacijske i socijalne vještine, naučiti kako rješavati konfliktne situacije i unaprijediti svoja znanja iz različitih područja.

Udruga umirovljenika i starijih osoba regije Ludbreg s partnerima GD Crvenog križa te Gradom Ludbregom, ulazi u drugi mjesec provedbe projekta Integrativan Ludbreg.


Projekt se odnosi na uspostavu i razvoj sustava zaštite starijih osoba, pružanje besplatne savjetodavne pomoći i smanjenje nepovoljnih situacija u kojima se umirovljenici i starije osobe mogu naći.

U prvom mjesecu provedene su početne aktivnosti poput oformljivanja projektnog tima, podjele zadataka i odgovornosti između partnera, planiranje i izrada primarnih stavki informativne kampanje s ciljem osvještavanja šire javnosti o problemima starijih osoba te obavještavanje ciljanih skupina i građana Ludbrega o glavnim stavkama projekta.

Nadalje, članovi projektnog tima raspravljali su o aktivnostima koje će se provoditi u drugom mjesecu implementacije projekta. Dogovoreno je da će se započeti provedba neformalnih predavanja, tečajeva, obuka i radionica na kojima će umirovljenici, osobe starije životne dobi, ali i zaposlenici javnih ustanova i formalnih tijela koji direktno rade s ciljanom skupinom, ojačati svoje komunikacijske i socijalne vještine, naučiti kako rješavati konfliktne situacije i unaprijediti svoja znanja iz različitih područja.

Predsjednica Udruge umirovljenika i starijih osoba Katarina Sačer pozvala je umirovljenike da se uključe u aktivnosti.

– Kako su nam po projektu primarne ciljane skupine umirovljenici i osobe starije životne dobi, većina planiranih aktivnosti bit će usmjerena na njih i na njihove potrebe – rekla je K. Sačer.

čitam...