Sve lijepo kratko traje

Projekt Zaželi u općini Drnje došao kraju, načelnik Dombaj: Hvala svim neumornim gerontodomaćicama

Što reći na kraju? Pa zasigurno veliko i iskreno HVALA svim gerontodomaćicama koje su od prvog dana neumorno radile i davale maksimum kako bi svakom korisniku osigurale ugodniju i za život dostojnu svakodnevnicu.

13:35h
0
Fotografija
Foto: Općina Drnje

Petar Dombaj, načelnik Općine Drnje: Da sve lijepo kratko traje posvjedočit će, zajedno s nama, zasigurno svih 25 korisnika programa zapošljavanja žena „Zaželi“ u sklopu projekta „Zaposli pa pomozi“ koji su u ožujak 2021. godine nažalost ušli bez dosadašnje toliko im značajne pomoći njihove gerontodomaćice.

Naime, s 28.veljače ove godine istekao je dvogodišnji ugovor sklopljen u okviru ovog programa čime je prva faza projekta došla svome kraju. Podvučemo li crtu i sagledamo realno, dolazimo do zaključka iznimne važnosti i sve veće zastupljenosti i interesa za programe poput ovog – budući da nažalost kao nacija u cjelini starimo i iskazujemo sve veću potrebu za pruženom rukom pomoći.

Što reći na kraju? Pa zasigurno veliko i iskreno HVALA svim gerontodomaćicama koje su od prvog dana neumorno radile i davale maksimum kako bi svakom korisniku osigurale ugodniju i za život dostojnu svakodnevnicu. Zahvala je time veća što je i u ova teška vremena zbog poznatog virusa njihova snaga i volja za pomoć drugome sve nadvladala, kao i ujedno činjenica da – znamo svi – svačije želje i zahtjeve nerijetko nije lako ostvariti. Njihov trud i nesebično zalaganje uvelike su ostali zapaženi, tako da premda tužni zbog završetka jedne takove priče, ujedno nosimo i dozu optimizma i nade u nastavak dosadašnje suradnje. Štoviše, prema dosadašnjim saznanjima faza II. ovog projekta trebala bi zaživjeti u naredno vrijeme i to u pojačanom izdanju – odnosno još većem broju gerontodomaćica u cilju omogućavanja svim potrebitim korisnicima pomoći neophodne za život.

Vjerujemo da će ovo prijelazno vrijeme dviju faza trajati kratko i neće u prevelikoj mjeri otežati živote naših starijih sumještana s područja Općine Drnje, što nakon svega definitivno ne bi bilo uredu. Završno valja naglasiti stav Općine koja se oduvijek vodi ciljem osiguravanja što boljih uvjeta za sve sumještane, pa tako posebice ima osjećaja prema starijima i socijalno ugroženima koji bi često bez nečije pomoći bili dovedeni u odviše loš životni položaj. Tako, u nastavku napomenutog optimizma ističemo kako će se s naše strane učiniti sve u svrhu nastavka politike pomoći potrebitima neovisno o II. fazi projekta kako bi i nadalje svaki stanovnik Općine Drnje imao osigurane dostojne uvjete za život.