suradnja s opg-ovima

Projekt Zdravkec u punom pogonu, Ana Mlinarić: Za osnovne škole i vrtić treba 28 tona voća i 25 tona povrća

Djeci se voće i povrće dostavlja svježe i trenutno je u projekt, kako kaže, uključeno 12 OPG-ova.

16:30h
0
Konferencija za medije – Gradska uprava, otvoreno // Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

Gradonačelnik Mišel Jakšić se na jučerašnjoj konferenciji za medije osvrnuo na stipendiste rekavši da od ukupno 140 prijava, njih 139 je dobilo pravo na stipendiju.

Pročelnik Tomislav Golubić dao je informacije vezane za infrastrukturne radove koji su u tijeku.

– Vrijeme nas služi, radovi se odvijaju punim intenzitetom i nadamo se da ćemo uspjeti do kraja godine učini sve zacrtano. Od većih radova tu je spojna cesta Starigrad – Reka koji je u trećoj fazi, a do kraja godine je planirano da se asfaltiraju biciklističke trake – rekao je Golubić.

Konferencija za medije – Gradska uprava, otvoreno // Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

Naglasio je da je Bilogorska ulica u Bakovčicama teška 1,7 milijun kuna te da bi na proljeće trebala biti kompletno asfaltirana.

– U proteklih mjesec dana uspjeli smo odraditi u Kunovec Bregu asfaltiranja, odnosno uredili smo cestu prema Kunovcu, a u Voćarskom putu smo počeli s radovima u zemlji. Cilj je do snijega urediti podzemne infrastrukture – istaknuo je Golubić.

Pročelnica Ana Mlinarić posebno je istaknula projekt u suradnji s okolnim gradovima.

Riječ je o projektu Zdravi doručak ili, kako su ga nazvali, Zdravkec u suradnji s obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima s područja Koprivnice i županije.

– Projekt smo krenuli raditi tijekom petog mjeseca. Održali smo nekoliko sastanaka i ustanovili smo da za naše četiri osnovne škole i za dječji vrtić Tratinčica imamo potrebe za otprilike 28 tona voća i 25 tona povrća. Sukladno tome, okupili smo OPG-ovce na sastanak te smo dobili dobre povratne rezultate i uključili smo se u akciju. Od devetog mjeseca uspješno provodimo projekt u školama – naglasila je Mlinarić.

Djeci se voće i povrće dostavlja svježe i trenutno je u projekt, kako kaže, uključeno 12 OPG-ova.

– Veselimo se projektu koji se trenutno provodi u četiri osnovne škole, a nadamo se da će početkom sljedeće godine u projekt biti uključen i Dječji vrtić Tratinčica, a i ostali vrtići – rekla je A. Mlinarić.