Učenička zadruga

U projektu Poduzetnik za pet učenici se upoznali s obrtništvom

11:05h
0
Završna konferencija projekta Poduzetnik za pet // Foto: Djurdjevac.hr

Projektom je nastala učenička zadruga i njezine četiri sekcije, kuhari, kozmetičari, novinari kao i sekcija za izradu ukrasnih i uporabnih predmeta.

U Strukovnoj školi u Đurđevcu održana je završna konferencija projekta Poduzetnik za pet. Ravnatelj Strukovne škole Đurđevac Mirko Peršinović čestitao je svima koji su radili i surađivali na projektu te je ukratko ispričao kako je nastao projekt Poduzetnik za pet.

Voditeljica projekta Marinela Blažek održala je kratku prezentaciju o samom projektu, djelovanju učenika i profesora na projektu kroz proteklu godinu te je prezentirala sve projektne aktivnosti.

Cilj ovog projekta bio je upoznati učenike Strukovne škole Đurđevac s obrtništvom i poduzetništvom, a projektom je nastala učenička zadruga i njezine četiri sekcije, kuhari, kozmetičari, novinari kao i sekcija za izradu ukrasnih i uporabnih predmeta. Nabavljena je oprema potrebna za rad učeničke zadruge, održana su tri sajamska izlaganja te brojna studijska putovanja učeničke zadruge.

Zamjenica gradonačelnika Đurđevca Kristina Benko Markovica pozdravila je sve okupljene i pohvalila je nastanak i razvoj projekta te istaknula kako bi ovakve projekte trebala provoditi svaka strukovna škola.

Čestitke na završetku projekta uputio je i dožupan Ivan Pal.

Mogu reći da sam izuzetno sretan jer provođenje ovakvog projekta donosi niz benefita i školi i sredini u kojoj djeluje te podiže imidž ovog prostora i osnivača ove škole – kazao je on.

Nositelj projekta je Strukovna škola Đurđevac dok su partneri u projektu PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja i Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije. Projekt je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda ukupne vrijednosti 288.087 kuna.