17.3 C
Koprivnica
Nedjelja, 4. lipnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Promocija DVD-a ‘Iz koprivničkog cvjetnjaka’
P

Ne propustite

Nakon mukotrpnog i dugotrajnog rada na snimanju DVD-a ‘Iz koprivničkog cvjetnjaka’, članovi Kulturno-umjetničkog društva Koprivnica sa zadovoljstvom gledaju na svoj prvijenac. Film je sniman u interijerima i eksterijerima diljem županije i predstavlja filmski zapis vrijedan s etnološkog i kulturološkog aspekta. Prvi je to DVD takvog sadržaja u Koprivničko-križevačkoj županiji.
U filmu su uz svadbene i žetvene običaje koprivničke Podravine predstavljene i dječje igre i brojalice te Hrvatsko salonsko kolo. Upravo ovaj građanski štih stare Koprivnice daje osebujnu sliku ovom filmskom zapisu jednog vremena i jednog vrijednog amaterskog društva. U suradnji sa Foto studiom ‘Ogi’ iz Koprivnice (koji je i inicirao snimanje) u snimanju su sudjelovale sve sekcije KUD-a Koprivnica.
Prema zamisli dr.stom. Nade Šešić film je snimio Andrija Ogrinec, montažu je obavio Tomislav Horvatinović, a dizajn omota i knjižice djelo je Antonija Grgića. Pokrovitelj i najveći sponzor DVD-a bio je Grad Koprivnica, a sponzorskim prilozima pomogli su ga i Jadransko osiguranje, Podravska banka, Hartman i Carlsberg Croatia.

Svečana promocija DVD-a uz prigodni folklorni program biti će u petak, 27. veljače u Domu mladih u Koprivnici s početkom u 19 sati. O DVD-u će uz sudionike u realizaciji ovog projekta govoriti viši kustos Hrvatskog etnografskog muzeja u Zagrebu, prof. Josip Barlek, eminentni stručnjak za folklor i dugogodišnji umjetnički voditelj ‘Lada’, dr.sc. Stjepan Sremac, te gradonačelnik Koprivnice Zvonimir Mršić.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

moda s ulice

Kakva bombica, plavuša s genijalnom afro frizurom i vrtoglavim peticama oduzima dah

Ugodno i toplo vrijeme ovog vikenda išlo je na ruku svim koji su posjetili Križevačko veliko spravišče. Ulice su preplavili...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti