pohvala

Proračun Grada Ludbrega među najtransparentnijim u Hrvatskoj, Bilić: Ugodno je dobiti takvo priznanje

Grad Ludbreg radi transparentno te mu dodijelio ocjenu 5.

17:00h
0

Grad Ludbreg ponovno među najtransparentijim u Hrvatskoj, piše u priopćenju gradonačelnika Dubravka Bilića. 

– Unatoč stalnim sumnjama i prijavama HNS-a i HDZ-a nadležnim tijelima u navodnu nezakonitost rada Grada Ludbrega i njegovih službenika i optužbama da kao oporba ne mogu raditi jer Grad Ludbreg radi netransparentno, stigao je još jedan demantij ovih optužbi – rekao je Bilić.

Naime, nedavno je Ministarstvo uprave potvrdilo da je rad Grada Ludbrega i Gradskog vijeća s gradonačelnikom zakonit i u skladu sa svim pravnim normama Republike Hrvatske, a jučer je i Institut za javne financije potvrdio da Grad Ludbreg radi transparentno te mu dodijelio ocjenu 5.

 – Svakako je dobro i ugodno dobiti priznanje od cijenjenih institucija da radite dobro, u skladu sa zakonom i pošteno. Moram podsjetiti da smo prije nekoliko godina krenuli s uvjetnim mišljenjem Državne revizije, a zadnje je mišljenje bilo bezuvjetno, da je transparentnost proračuna bila ocijenjena ocjenom 3, a zadnje dvije godine je čista petica. Podsjećam da je i optužba HNS-a i HDZ-a da Gradsko vijeće i gradonačelnik sa službama rade nezakonito bila neutemeljena jer Ministarstvo uprave nadzorom to potvrdilo – izjavio je gradonačelnik Dubravko Bilić.

čitam...