Proradilo đurđevačko odmaralište u Prvić Luci

12:40h
0
foto: RKC

Nakon pune 22 godine Đurđevčani imaju odmaralište na moru koje radi, prima goste i više nije u raznim fazama popravaka i preuređenja. Objekt u Prvić Luci, sada kategoriziran kao hostel i pod nazivom ‘Peski’, prošlih je dana imao prve goste, izvijestio je volonterski direktor gradske tvrtke istog imena kao i odmaralište, Martin Mahović.

– Prije 10-tak dana otvorili smo službeno hostel Peski u vlasništvu Grada Đurđevca i odmah smo popunjeni. Prvi gosti su 36 članova Kulturno-sportskog društva Hajduk iz Nurnberga, a čak deset nacija je u tom sastavu, inače Hrvati ga vode.

Kako je za predstojeće ljeto izostalo zanimanje za Prvić đurđevačkih škola, udruga i klubova, Mahović kaže da će hostel puniti u suradnji s jednom turističkom agencijom iz Šibenika, a ne sumnja da će i Đurđevčani s vremenom iskoristiti pogodnosti koje im pruža gradsko vlasništvo na otočiću nedaleko Šibenika.

 

– Svaki početak je težak, pa nadamo se da slijedećih godina to neće biti problem. Dali smo ankete i sportašima i našim udrugama. Pošto je to đurđevačko odmaralište, Đurđevčani imaju odmah u startu 10% popusta, za veće skupine, od 10 i više ljudi i 20%,, a između 20 na dalje i 30% čak, kazao je Mahović.

U gradskom hostelu na Prviću goste čeka deset četverokrevetnih soba, restoran i tri zaposlenika.

tekst i foto: Radio Koprivnica

čitam...