Pros i Ledinski dobili pojačanje: Ankica Nježić seli u Zagreb

12:55h
0
Ankica Nježić danas je imenovana pomoćnicom ministra

Nakon Dražena Prosa, pomoćnika ministra poduzetništva i obrta i Darka Ledinskog, pomoćnika ministrice socijalne politike i mladih, iz Koprivnice u Zagreb seli i Ankica Nježić, dosadašnja pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Koprivnice, a od danas pomoćnica ministra obrazovanja, znanosti i sporta.

“Eto, danas je izvršeno imenovanje i mogu potvrditi da sam imenovana na mjesto pomoćnice ministra obrazovanja, znanosti i sporta.”, rekla nam je Ankica Nježić. Na pitanje što očekuje od rada u ministarstvu, odgovorila je: “Očekujem da što prije uđem u sustav i da što više napravimo u razvoju države jer je obrazovanje, ako ne najvažnije, a ono jedno od najvažnijih aspekata razvoja Hrvatske.”

Nježić će u ministarstvu biti zadužena za predškolski odgoj, osnovno i srednje školstvo. Na novoj poziciji, kaže, očekuje još više posla nego na dosadašnjem radnom mjestu, barem u prvih godinu dana. Ministra Željka Jovanovića upoznala je nakratko, a za poziciju pomoćnice ministra predložila ju je zamjenica ministra Marija Lugarić s kojom će, kako kaže, najuže surađivati. 

Na pitanje o suradnji sa ostalom dvojicom koprivničkih pomoćnika ministara, rekla je: “Već idući tjedan Pros, Ledinski i ja održat ćemo sastanak.” 

Za radno mjesto pročelnice u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti tiče, njene dužnosti, do odabira nove pročelnice, obavljat će Snježana Jovanović-Čorić.

čitam...