Siguran Ludbreg

U prosincu pojačana kontrola brzine kretanja prometnih vozila u Lubregu

10:50h
0
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Pojačani nadzor kontrole brzine provest će se u suradnji sa Policijskom upravom Varaždin te Policijskom postajom Ludbreg, a kojom prigodom će se podijeliti letci te priručnici o sigurnosti u prometu.

U sklopu provedbe projekta Siguran Ludbreg tijekom prosinca 2016. godine, održat će se pojačana kontrola brzine kretanja prometnih vozila na slijedećim lokacijama: Ulica Bana Jelačića, Koprivnička ulica, Ulica Petra Zrinskog i Frankopanska ulica u Ludbregu, zatim križanje ulice Matije Gubca i Braće Radića u naselju Sigetec te Kalnička ulica u naselju Hrastovsko.

Ove lokacije ocijenjene su kao najkritičnije prometne točke u Ludbregu, na kojima se dešavaju učestale prometne nesreće te se na ovaj način želi utjecati na promišljanje sudionika u prometu, a osobito mladih vozača.

Pojačani nadzor kontrole brzine provest će se u suradnji sa Policijskom upravom Varaždin te Policijskom postajom Ludbreg, a kojom prigodom će se podijeliti letci te priručnici o sigurnosti u prometu. Također, pratit će se ponašanje i ostalih sudionika u prometu (pješaka i biciklista), a onim sudionicima u prometu koji će se pridržavati svih pravila vezanih uz sigurnost prometa, bit će podijeljeni zaštitni reflektirajući prsluci. Time se želi smanjiti broj stradalih osoba u prometu i smanjiti broj prometnih nesreća, a čiji se negativan trend nastavlja i ove godine.

Također, u sklopu aktivnosti izrađen je priručnik o stanju sigurnosti prometa koji sadržava statističke podatke o stanju prometa na području Grada Ludbrega, stanju cesta i prometne infrastrukture na području Grada Ludbrega, analizu i obradu aktivnosti te poduzetih mjera tijekom provedbe projekta Siguran Ludbreg te preventivne mjere i preporuke za daljnju sigurnost u prometu.