Dan branitelja

Proslava povodom 25. obljetnice oslobađanja vojarne u Križevcima

08:00h
0
Pozivnica, 25. obljetnica

U Križevcima će se u subotu 17. rujna obilježiti Dan branitelja Grada Križevaca. Obilježavanje počinje već dan ranije, u petak 16. rujna obilaskom mjesta pogibije križevačkih branitelja na zapadno-slavonskom bojištu.

U sklopu programa u 18 sati položit će se vijenci i zapaliti svijeće na spomen obilježju kod Šumarije, a u 18:30 slijedi otvorenje izložbe ratnih crteža Ivana Lackovića Croate u Gradskoj knjižnici. Nakon otvaranja izložbe u 19 sati održat će se znanstveni skup Bitka za vojarne – prva pobjeda u Domovinskom ratu.

Glavna proslava održat će se u subotu 17. rujna kada se potpisuje povelja o prijateljstvu s Gradom Novskom, otvara se Spomen soba Domovinskog rata, polažu se vijenci u Perivoju ratnika, a nakon čega će se kolona s postrojem ratnih zastava HV-a, Križevačkom djevojačkom stražom, Puhačkim orkestrom te samim braniteljima uputiti na Strossmayerov trg.

Na trgu će biti održana sveta misa i svečani dio programa. Nakon svečanog dijela obljetnice, održat će se koncert poznatog Žige. Kompletan program možete pogledati ovdje.

čitam...
Loading...