-2.7 C
Koprivnica
Utorak, 7. veljače 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Proslavljen blagdan Luke evanđelista i Dan općine Kalinovac
P

Ne propustite

Povodom Dana općine Kalinovac i proslave blagdana svetog Luke evanđelista, zaštitnika Župe, u četvrtak, 16. listopada Dječji vrtić „Bubamara” iz Kalinovca obilježio je dvadesetu godišnjicu rada. Program je započeo priredbom „Bubamare s ljubavlju” nakon čega je održana prezentacija o radu i stvaralaštvu Vrtića. U ime Koprivničko-križevačke županije prisutnima se obratio zamjenik župana Ivan Pal, općinski načelnik Branko Sobota i ravnateljica Dječjeg vrtića Ivana Biruš.

- Oglas -

Središnji događaj manifestacije bila je svečana sjednica Općinskog vijeća koja je održana 17. listopada u Društvenom domu u Kalinovcu. Sjednici je prethodilo potpisivanje Povelje o prijateljstvu između Općine Podstrana u Splitsko-dalmatinskoj županiji i Općine Kalinovac u znak prijateljstva i daljnje suradnje. Na početku svečane sjednice, u ime Općinskog vijeća predsjednik Mirko Kovačev pozdravio je prisutne uzvanike, saborskog zastupnika i načelnika Općine Gola Stjepana Milinkovića, predsjednika Županijske skupštine Damira Felaka, župana Darka Korena, zamjenike župana Ivana Pala i Darka Sobotu, načelnike susjednih općina i gradonačelnike te goste iz makedonskih Bogdanaca, mađarskog Balatonboglara i Općine Podstrana. Načelnik Općine Branko Sobota ukratko je upoznao prisutne sa dosadašnjim radom i daljnjim planovima na području Općine.

U župnoj crkvi sv. Luke evanđelista u subotu, 18. listopada održana je sveta misa koju je predvodio varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak, a tom je prilikom župnik Mladen Gorupić proslavio 25 godina svećeništva i 15 godina uspješnog vođenja Župe u Kalinovcu.

- Oglas -

Proslava je nastavljena biciklijadom „Poberunijada 2014.”, ribičkim druženjem, sportskim aktivnostima te natjecanjem u gađanju glinenih golubova. Održani su i 29. Susreti folklora „Pjesmom i plesom do prijateljstva” na kojima su se uz domaćine predstavili i KUD “Palična” iz Severina, KUD “Prugovac”, KUD “Podravka” Starogradački Marof te Klapa “Praska” iz Podstrane.

Završna manifestacija Dana Općine bila je V. međunarodna izložba rakija, pripravaka od rakija i octa u organizaciji Poljoprivredne udruge Kalinovac, a pod pokroviteljstvom Općine, Koprivničko-križevačke županije i Turističke zajednice Županije. Prisutne goste i uzvanike na samom početku pozdravili su općinski načelnik Branko Sobota i direktor Županijske turističke zajednice Zdravko Mihevc. U ime Koprivničko-križevačke županije izložbu je otvorio zamjenik župana Ivan Pal.

Na izložbu je pristiglo 87 uzoraka, od čega je izloženo 29 rakija, 55 likera, 1 desertno vino i 2 octa. Nakon ocjenjivanja stručnog povjerenstva Poljoprivredna udruga kao organizator dodijelila je četiri velike zlatne diplome, a dobili su ih Marija Kučan iz Koprivnice za mastiku, proizvođač Natura Antunović iz Orebića za rakiju travaricu, te Vesna Lovrak iz Kalinovca i Ivica Koren iz Kloštra Podravskog za liker višnjevac.

Predsjednik Organizacijskog odbora Darko Sobota u ime Poljoprivredne udruge Kalinovac zahvalio se pokroviteljima i sponzorima na doprinosu u organizaciji ove manifestacije, ali i svim sudionicima koji su svojom nazočnošću uveličali ovaj događaj.

Izvor: www.kckzz.hr 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

KOMUNALNO PITOMAČA

Zapošljavaju skelara na jednom od najljepših mjesta u Podravini, ako zamišljate posao uz pogled na Dravu i pjev ptičica, onda je ovo za vas,...

Ako svoju svakodnevicu možete zamisliti okruženu zelenilom, pjevom ptičica i šumom rijeke Drave, onda su idući redci namijenjeni upravo...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti