uz bogat program

Proslavljen je Dan općine Peteranec

Održan je i bogat kulturno-umjetnički program u kojemu je sudjelovao pjevački zbor 'Pjevači za dušu' te djeca iz Dječjeg vrtića Lastavica koja su sa svojim odgajateljicama pripremila izvedbu pod nazivom Kak su Peterančani postali mudlini.

09:30h
0
Dan Općine // Foto: KCKŽŽ

Proslavljen je Dan općine Peteranec. Obilježavanje je počelo polaganjem vijenaca pri spomeniku žrtvama Drugog svjetskog i Domovinskog rata te ispred biste Frana Galovića i skulpture Ivana Sabolića.

Potom je održana svečana sjednica. Tom se prilikom Krešimir Matijašić, načelnik općine, prisjetio napravljenih projekata i najavio nove.

– Završili smo projekt izgradnje kanalizacijske mreže u naselju Peteranec te tehnički pregled za priključenje kućanstava na sustav odvodnje. Zadovoljstvo mi je spomenuti i kako je započela nadogradnja Područne škole Peteranec, koji smo projekt pokrenuli s Koprivničko-križevačkom županijom, a osim novih učionica, podići će se energetska učinkovitost te stvoriti preduvjeti za jednosmjensku nastavu – rekao je načelnik Matijašić.

Održan je i bogat kulturno-umjetnički program u kojemu je sudjelovao pjevački zbor ‘Pjevači za dušu’ te djeca iz Dječjeg vrtića Lastavica koja su sa svojim odgajateljicama pripremila izvedbu pod nazivom Kak su Peterančani postali mudlini.

Svečanosti su još prisustvovali Darko Sobota i Ratimir Ljubić, zamjenici župana, Željko Pintar, predsjednik Županijske skupštine uz načelnike općina te predstavnici udruga, vatrogasaca, tvrtki i ustanova te brojni mještani.