Proslavljeno 60 godina ŠRK „Koprivnica“

13:52h
0
Proslava je privukla mnoge goste

U ožujku 1951., 17 ribičkih entuzijasta osnovalo je ŠRK “Koprivnica” vjerojatno ni ne sluteći da će 60 godina kasnije, u hotelu “Podravina”, članovi kluba sa svojim gostima proslaviti šest desetljeća djelovanja kluba, kroz kojih su ostvareni nebrojeni uspjesi.

U konferencijskoj sali hotela, nakon što su pozdravljeni uvaženi gosti, među kojima su bili i gradonačelnik Koprivnice Zvonimir Mršić, njegov zamjenik Dražen Pros i predsjednica Zajednice športskih udruga Grada Koprivnice, Jasmina Stričević,  prisutnim članovima ŠRK-a i njihovim gostima ispričana je povijest kluba u najvažnijim crtama.

Nakon upoznavanja, ili za neke samo podsjećanja, s poviješću kluba, prisutne je pozdravio gradonačelnik Mršić. Osim sportskih uspjeha, naglasio je i druge aspekte djelovanja kluba. -Kao nitko, ili kao malo tko, ovaj klub je radio na tome da se očuvaju naši prirodni krajolici uz vodu i sama voda. Od Šoderice, preko Drave, do mnogih drugih mjesta. Da nije bilo ovog kluba i članova ovog kluba, vjerujem da bi neki krajolici danas bili devastirani.

Također je istaknuo kako moramo sačuvati prirodan tok Drave i njenu bioraznolikost i ne dopustiti da je se pretvori u kanal.

Osim očuvanja prirode, pohvalio je članove kluba što su sudjelovali u likovnoj koloniji gdje su prikupili oko 300 tisuća kuna za koprivničku bolnicu. Naravno, nije mogao ne spomenuti manifestaciju Ribolovci svome gradu:

– Ima infrastrukturnih projekata u kojima se grade brane, rijeke, mostovi, ali malo tko je doveo Dravu ili Šodericu na središnji gradski klub. ŠRK ‘Koprivnica’ je to učinio.

Spomenuo je da se neke djelatnosti kluba mogu ugraditi u projekte EU npr. one koji se tiču ruralnog turizma, gdje bi iskustvo članova kluba bilo neprocjenjivo.

Nakon gradonačelnikovog obraćanja, članovima kluba dodijeljena su priznanja.

U osvrtu na nedjeljnu skupštinu, prisutnima se obratio sportski direktor kluba, Krešimir Vrhoci.

-ŠRK ‘Koprivnica’ je klub bogate tradicije i povijesti. Da se u klubu radi kvalitetno, dokazali su naši gosti svojim dolaskom. Klub ima mnogo dalekosežnije djelovanje od onog isključivo sportskog aspekta, što se moglo čuti i u gradonačelnikovom govoru. Mogu reći da sam oduševljen skupštinom i da je u potpunosti uspjela.

Valja napomenuti da je skupština imala i radni dio, na kojem je izabran novi predsjednik – Ivan Petak.

Izvor: Koprivnica.hr