Prosvjed protiv Vlade u subotu i u Koprivnici

14:46h
0
Organizatori se nadaju da će se prosvjedima odazvati veliki broj građana // foto: Ivan Brkić

Nakon prosvjeda u Zagrebu, Splitu, Osijeku, Puli i ostalim gradovima, prosvjedima protiv Vlade Republike Hrvatske i njihove aktualne politike u subotu se pridružuje i Koprivnica.

Naime, nezavisna i nestranačka inicijativa građana Koprivnice, svih dobnih skupina i uvjerenja, organizira prosvjed za rušenje Vlade RH. Prosvjed će se održati u subotu, 5. ožujka s početkom u 17 sati na središnjem koprivničkom Trgu. 

– Iako je bilo najavljeno da će se prosvjed održati u 15 sati, zbog povorke maškara i njihovog programa na trgu, pomaknuli smo vrijeme početka prosvjeda na 17 sati. Moramo to naglasiti kako ne bi došlo do zabune građana, a isto tako moram naglasiti da je prosvjed već unaprijed prijavljen policiji tako da ostali ne misli da se radi o nezakonitom okupljanju – objasnio je jedan od organizatora prosvjeda Tomislav Bratković.

Organizatori napominju da se ovim prosvjedom žele pridružiti ostalim građanima koji svakodnevno organiziraju razne prosvjede diljem države, a ujedno da žele građanima Koprivnice pružiti priliku da javno iskažu svoje mišljenje o ljudima koji u Hrvatskoj donose zakone.

– Svakako moram naglasiti da je organizirani prosvjed mirnog karaktera i uvjeravam sve koji se misle odazvati, a vjerujem da će ta brojka biti velika, da neće biti nasilja ni tučnjave kao prije nekoliko dana u Zagrebu. Jednostavno mirnim putem želimo iskazati nezadovoljstvoVladom koja nas iz dana u dan „gura“ u sve veće probleme – napomenuo je Bratković te jasno dao na znanje kako iza organizatora prosvjeda ne stoji niti jedna politička stranka.

– Napominjemo da nastupamo kao nezavisni pokret građana i ovim putem još jednom pozivamo sve sugrađane na miran prosvjed i da sa sobom ponesu razne rekvizite i transparente s porukama – zaključio je Bratković.

Najavljeni prosvjed započet će u 17 sati i prema najavama trajati će do 20 sati.