rekorderi vikenda

Protekli vikend vozači su vozili unazad, prebrzo, bili pijani i tako uzrokovali četiri nesreće

18:00h
0
Foto: Sanjin Bojić

Tijekom proteklog vikenda, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke dogodile su se četiri prometne nesreće s materijalnom štetom. Uzroci prometnih nesreća bili su brzina neprimjerena uvjetima, nepropisna vožnja unazad, nepropisno skretanje i oduzimanje prednosti prolaska.


Vozač pod utjecajem alkohola izazvao je jednu prometnu nesreću radi nepropisnog skretanja. Mladi vozač izazvao je prometnu nesreću zbog nepropisne vožnje unazad.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u nedjelju u 14.27 sati na državnoj cesti broj 2, u Ulici Stjepana Radića u Budančevici, kada je vozač upravljao motociklom krećući se brzinom od 134 kilometara na sat, iako je u rečenoj ulici brzina kretanja vozila prometnim znakom ograničena na 70 kilometara na sat.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je također u nedjelju u 15.05 sati, u Ulici Mihovila Pavleka Miškine u Koprivnici, kod 52 – godišnjeg vozača koji je upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od nevjerojatnih 2,87 promila.

Iz policije su istaknuli i 27-godišnjeg vozača koji je, u petak u 14.25 sati, na Đelekovečkoj cesti u Koprivnici upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,84 promila. Vozač je bio smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Najveća koncentracija alkohola kod mladih vozača utvrđena je u 3 sata u nedjelju,  u Ulici Petra Preradovića u Ferdinandovcu, kod 21 – godišnjeg vozača koji je vozio  pod utjecajem alkohola od 1,70 promila.

Tijekom predstojećeg tjedna policijski službenici će, i nadalje, pozornost posvećivati činjenju najtežih prometnih prekršaja povezanih sa stradavanjima osoba u prometu na cestama odnosno tzv. „4 glavnim ubojicama u prometu“, kao i nadzoru mladih vozača, vozača mopeda i motocikala te recidivista.

Zbog pogoršanja vremenskih prilika uslijed kojih će kolnici biti mokri i klizavi, sve sudionike u prometu pozivaju na povećani oprez i poštivanje prometnih propisa.

čitam...