Protiv dvojice navijača prijava zbog pirotehnike

14:37h
0
torcida m

Na području Policijske uprave Koprivničko-križevačke u protekla 24 sata nisu zabilježena kaznena djela, stoji u dnevnom policijskom izvješću kojeg potpisuje glasnogovornik PU Dražen Laljek. Uoči utakmice Slavena Belupa i Hajduka, u policijsku postaju preventivno je zbog alkoholiziranosti dovedena jedna osoba. Tijekom osiguranja utakmice policija je utvrdila prekršaj paljenja pirotehničkih sredstava (dimne kutije i baklje) od strane dvije osobe, protiv kojih slijedi optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Koprivnici.

Zabilježene su četiri prometne nesreće, a od toga su u tri nesreće tri osobe zadobile lake tjelesne ozljede, dok je u jednoj zabilježena samo materijalna šteta. U srijedu je oko 10,05 sati u Koprivničkoj ulici u Križevcima došlo do naleta osobnog automobila na biciklisticu uslijed oduzimanja prednosti prolaska, koja je pala na kolnik i zadobila lake tjelesne ozljede. Istog dana oko 11,10 sati u Svetoj Ani došlo je do naleta osobnog automobila na pješakinju zbog nepropisnog uključivanja u promet vožnjom unazad sa kolnog ulaza, gdje je pješakinja pala na kolnik i zadobila lake tjelesne ozljede. Vozač osobnog automobila udaljio se s mjesta događaja te je naknadno pronađen.U srijedu je oko 22.40 sati na Križevačkoj cesti u Koprivnici došlo do slijetanja osobnog automobila s ceste i udara u betonsko-metalnu ogradu kuće, a putnik u vozilu zadobio je lake tjelesne ozljede.

U srijedu je u 9 sati u Dravskoj ulici u Koprivnici vozač teretnog automobila prilikom nadzora vrijeđao prometnog policajca pri obavljanju službenih radnji, a policija je zabilježila i jedan prekršaj protiv javnog reda i mira. Međutim, bilježi se nekoliko slučajeva nasilja u obitelji. U srijedu oko 16.15 sati u Križevcima je u dvorištu obiteljske kuće došlo do nasilja u obitelji od strane majke koja je fizički napala svoje 8-godišnje dijete. Oko 22,45 sati u mjestu Virje ispred obiteljske kuće alkoholizirani muškarac (2,47 g/kg) verbalno je pogrdnim riječima vrijeđao bivšu suprugu. Izgrednik je doveden u prostorije policije i zadržan do otrježnjenja. U četvrtak u noći, u vremenu od 0,20 do 2,20 sati u mjestu Povelić u obiteljskoj kući došlo je do verbalnog i fizičkog napada muškarca na suprugu.

Iz policije obavještavaju kako tijekom akcije ‘Manje oružja -manje tragedija’, koju provodi Ministarstvo unutarnjih poslova u suradnji s Programom Ujedinjenih naroda za razvoj, a u skladu s novim Zakonom o oružju, građani RH mogu dragovoljno predati bez vremenskog ograničenja zabranjeno i dozvoljeno oružje. Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.