kolo se okreće

Protiv Mladena Jozinovića pokrenuta istraga zbog milijunske svote koju je sam sebi isplatio

Osnovano se sumnja da je okrivljenik na opisani način pribavio nepripadnu korist veću od 1.470.000,00 kuna.

10:39h
0
Foto: Matija Gudlin

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina, 38-godišnjeg Mladena Jozinovića zbog osnovane sumnje da je počinio produljeno kazneno djelo zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i kazneno djelo krivotvorenja isprave.

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik od siječnja 2016. do studenog 2017. godine u Koprivničkom Ivancu, kao direktor trgovačkog društva, neosnovano ugovarao i nalagao isplate novca društva u vlastitu korist, prikazujući ih kao plaćanje temeljem ugovora o djelu, naknadu za obavljanje poslova direktora i nagradu za pozitivan financijski rezultat poslovanja za 2015. i 2016. godinu, iako je znao da na takve isplate nije imao pravo, niti je za njih ishodio suglasnosti nadzornog odbora i skupštine društva, a ugovore je potpisao u svojstvu direktora društva i u vlastito ime kao druga ugovorna strana.

Osnovano se sumnja da je okrivljenik na opisani način pribavio nepripadnu korist veću od 1.470.000 kuna. Osnovano se sumnja i da je radi zasnivanja radnog odnosa u trgovačkom društvu nabavio lažnu diplomu i potvrdu jednog fakulteta u Zagrebu u kojima je neistinito navedeno da je završio studij te takvu krivotvorenu diplomu i potvrdu predao kao dokaz o svojoj stručnoj spremi, pa je poslodavac, ne sumnjajući u vjerodostojnost tih isprava, u travnju 2012. godine zasnovao s njim radni odnos.

čitam...
Loading...