Kamo na doček

Provjerite što podravsko-prigorski gradovi spremaju za blagdane

07:00h
0
Blagdanski ugođaj u Koprivnici // Foto: Arhiva
Blagdanski ugođaj u Koprivnici // Foto: Arhiva

I dok se doček Nove godine ipak neće organizirati u Ludbregu zbog, kako kažu, slabog interesa prijašnjih godina, u Đurđevcu će na Trgu svetog Jurja s početkom u 23 sata nastupiti glazbeni sastav Black Tatoo.

Podravsko-prigorski gradovi i ove godine zasjat će u blagdanskom ruhu, a svojim posjetiteljima ponuditi bogat i raznolik božićni i novogodišnji program.

U Križevcima će na ukrašavanje grada uložiti nešto manje od 20.000 kuna, a prigodni svjetleći ukrasi krasit će stupove javne rasprave u samom središtu grada te uz državnu cestu. Božićna jelka bit će okićena ispred crkve sv. Ane.

U gradu Đurđevcu će biti nešto skromniji.

– Utrošit će se otprilike 15.000 kuna, a pored Trga svetog Jurja bit će ukrašen Stari grad i širi centar Đurđevca – poručili su iz Ureda gradonačelnika.

U susjednoj Varaždinskoj županiji, Ludbreg će izdvojiti 30.000 kuna.

– Što se tiče blagdanskog uređenja, na Trgu Svetog Trojstva postavili smo adventski vijenac. Djelatnici Lukoma već su dijelom obavili postavljanje blagdanske dekoracije po gradu, a uređenje će se završiti u prvom tjednu prosinca – istaknuo je Dubravko Bilić, gradonačelnik Ludbrega.

Na božićno i novogodišnje uređenje Koprivnice, Grad će ove godine utrošiti 82.262 kuna, a uključuje postavljanje led lampica u centru, adventski vijenac na vodoskoku dok će se ispred gradske vijećnice u cvjetnoj gredici i na kružnim tokovima postaviti svjetleće imitacije jelke.

I dok se doček Nove godine ipak neće organizirati u Ludbregu zbog, kako kažu, slabog interesa prijašnjih godina, u Đurđevcu će na Trgu svetog Jurja s početkom u 23 sata nastupiti glazbeni sastav Black Tatoo, a posjetitelji će se moći ugrijati uz kuhano vino i čaj.

Dobru zabavu za doček Nove godine uz kuhano vino i čaj nude i Križevci na Strossmayerovom trgu te Koprivnica na Zrinskom trgu, ali još uvijek su u pregovorima oko izvođača.

Božićni sajam

Za pravi božićni i novogodišnji blagdanski ugođaj podravsko-prigorski gradovi osmislili su i raznolika događanja tijekom cijelog prosinca.

U Ludbregu, u Gradskoj knjižnici Mladen Kerstner svakog utorka od 10 do 12 sati održavat će se radionice izrade prigodnih čestitki, a bit će održani i brojni kulturno-umjetnički događaji.

Izdvajamo koncert MPZ Podravina u subotu, 5. prosinca, u kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta s početkom u 18 sati te dječju predstavu Šareni svijet u nedjelju, 6. prosinca, s početkom u 16.30 sati.

Program udruge Žene iz centra svijeta organiziraju Božić u Bakinoj hiži u subotu, 19. prosinca, a idući dan u 19 sati u Pučkom otvorenom učilištu bit će koncertna izvedba ludbreškog Puhačkog orkestra. Božićni sajam Cinkuš adventski – radost darivanja možete posjetiti od 21. do 23. prosinca na Trgu Svetog Trojstva od 16 do 19 sati.

U Đurđevcu Božićni sajam počinje u subotu, 12. prosinca, u 10 sati na Trgu svetog Jurja kada će biti organiziran i doček Djeda Mraza. U Domu kulture u nedjelju, 17. prosinca, s početkom u 16.30 sati nastupit će područni đurđevački odjel Produkcije Umjetničke škole Fortunat Pintarić Koprivnica. Predzadnji dan ove godine održat će se premijera kazališne predstave Gradskog kazališta Đurđevac u Domu kulture.

Mali božićni sajam u Križevcima počinje u petak, 18. prosinca, u 10 sati u dvorani TIC-a, gdje je već u utorak započeo i Dječji advent.

Program veselog prosinca u Koprivnici možete provjeriti ovdje.

 

čitam...