U karanteni

Prva oboljela od koronavirusa u županiji otkrila nam je proceduru u šatoru i kako izgleda uzimanje lijekova u izolaciji

Mnogi od vas su nas pitali kakva je točna procedura, kada ili ako sumnjate da imate koronavirus, a već ste došli do faze kada niti približno ne funkcionirate kao zdrava osoba.

14:00h
0

Mnogi od vas su nas pitali kakva je točna procedura, kada ili ako sumnjate da imate koronavirus, a već ste došli do faze kada niti približno ne funkcionirate kao zdrava osoba.

Ta pitanja stigla su nakon što smo jučer, putem interneta, popričali s prvom ženom zaraženom koronavirusom u našoj županiji.

Našu sugovornicu smo zamolili da nam malo pobliže objasni kroz što je prošla, a njezin odgovor prenosimo u cijelosti.

– Suprug me dovezao do bolnice pošto ja nisam bila u stanju to sama napraviti. Jako mi se vrtjelo u glavi. U svakom slučaju, doveo me do šatora postavljenog ispred bolnice, jedna doktorica mi je rekla da će odmah doći do mene, a on je isti tren otišao doma. Uzeli su mi bris grla i nosa i eto, nalazi su pokazali da sam pozitivna na koronavirus – rekla je naša sugovornica, čiji su podaci poznati redakciji.

Šator u kojem je zaprimljena prva zaražena // Foto: Sanjin Bojić

Nadalje, objašnjava nam kako je u potpunosti izolirana od svega.

– Ne idem van iz sobe, a doktori i ostalo medicinsko osoblje u moju sobu ulaze u zaštitnim odijelima. U biti, u moju izolacijsku sobu ne ulazi nitko osim doktorice, medicinske sestre i spremačice koja neprestano čisti i dezinficira sve oko mene – objasnila je prva žena zaražena koronavirusom u našoj županiji.

Ilustracija // Ustupila: Opća bolnica Dr. Tomislav Bardek

Za kraj je rekla kako si i danas, baš kao i jučer, osjeća dobro, lijekove pije i čeka kada će joj ponovno uzeti bris i kada će nalazi potvrditi da je negativna na koronavirus, a samim time će onda i otići kući.

– Ne bih vam znala reći koje sam točno lijekove dobila, znam da su antibiotici i da ih dobivam “na usta” te također, za kašalj i temperaturu dobivam lijekove kroz infuziju, direktno u venu – zaključila je naša sugovornica.

Podsjetimo, čitavu njezinu ispovijest možete pročitati OVDJE.

čitam...
Loading...