‘Prva runda’ // U utorak kreće isplata povrata poreza za prvih 3800 građana Podravine i Prigorja

09:57h
0
Ilustracija

Povrati poreza temeljem obrade godišnjih prijava poreza na dohodak za 2014. započeli su se isplaćivati 26. svibnja, te će se i nastaviti uobičajenim redoslijedom i dinamikom do kraja godine”, priopćili su iz Porezne uprave.

U utorak kreću prve ovogodišnje isplate povrata poreza za građane Koprivničko-križevačke županije. Povrat poreza trebalo bi dobiti 3800 građana ili 22,54 posto od ukupnog broja zahtjeva.

Zahtjev za povrat poreza predalo je 16.859 Podravaca i Prigoraca, ali godišnje porezne prijave obrađivat će se tijekom cijele godine, prema redoslijedu. Prva “runda” obrađivala se ovog tjedna.

“Obrada verificiranih godišnjih prijava poreza na dohodak za 2014. godinu provodi se uobičajenim tijekom, prema redoslijedu podnesenih zahtjeva za obradu od strane područnih ureda Porezne uprave, a obuhvaća tiskanje rješenja, formiranje naloga za uplatu ili povrat poreza i prireza na dohodak, otpremu istih, te evidentiranje u informacijskom sustavu Porezne uprave. Povrati poreza temeljem obrade godišnjih prijava poreza na dohodak za 2014. započeli su se isplaćivati 26. svibnja, te će se i nastaviti uobičajenim redoslijedom i dinamikom do kraja godine”, priopćili su iz Porezne uprave.

Dodali su da će svaki petak na svojim službenim internetskim stranicama objaviti plan obrada godišnjih prijava poreza na dohodak po područnim uredima za nadolazeći tjedan.